BOHEMIANS PRAHA 1905 - FK PARDUBICE   

0:1 (0:1)

Neděle 01.05.2022, 16:00 hodin • Městský stadion Ďolíček - Praha, Vršovice • FORTUNA:LIGA (2021/2022) Skupina o záchranu • 2. kolo

Branky: 8. Hranáč

ŽK: 57. Vondra, 75. Köstl - 47. Solil

Rozhodčí: Černý - Antoníček, Leška (Kvítek)

Delegáti: Rampáček, Kovařík

Diváci: 3 955


Soupisky mužstev

Bohemians Praha 1905

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
  1 B Valeš Roman   90    
16 O Dostál Martin   79    
27 O Bederka Jiří   45    
  34 O Křapka Antonín   90    
  20 O Vondra Jan   90  
98 Z Vaníček Antonín   55    
  4 Z Jindřišek Josef (C)   90    
19 Z Květ Roman   65    
17 Z Mareček Daniel   45    
  7 Z Hronek Petr   90    
  77 Ú Chramosta Jan   90    

FK Pardubice 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
  32 B Markovič Jakub   90    
  26 O Kostka Dominik   90    
  5 O Hranáč Robin 90    
  8 O Čihák Filip   90    
  3 O Čelůstka Tomáš   90    
33 Z Patrák Vojtěch   67    
  14 Z Jeřábek Jan (C)   90    
18 Z Červ Lukáš   82    
24 Z Solil Tomáš   49  
28 Z Lupač Adam   90  
9 Ú Černý Pavel   67    
  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
23 O Köstl Daniel   45  
24 Ú Puškáč David   45    
6 Z Beran Michal   35    
12 Z Kovařík Jan   25    
5 Ú Bartek David   11    
  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
17 Z Rezek Jakub   41    
13 Z Mareš Dominik   23    
21 Ú Huf David   23    
30 O Pojezný Karel   8    

  • Fotbalisté Bohemians 1905 prohráli ve druhém kole ligové skupiny o záchranu s Pardubicemi 0:1 a jejich série bez vítězství se protáhla už na 11 zápasů nejvyšší soutěže. "Klokani" ve třech duelech s Pardubicemi v tomto ročníku nezískali ani bod a propadli se na předposlední barážovou příčku. Východočeši vyhráli potřetí z posledních čtyř kol a na 12. místě mají o tři body víc než Bohemians. V zápasu dvou týmů, které jsou v Ďolíčku doma, rozhodla gólová hlavička Robina Hranáče z osmé minuty.

    Frontman Olympiku Petr Janda dostal před pondělními narozeninami dres s osmdesátkou, ale dalšího dárku se od svého vršovického klubu nedočkal. Hned první rohový kop hostů posadil Čelůstka na hlavu Hranáče a obránce, kterého si Východočeši vypůjčili z Plzně, vstřelil svůj první ligový gól.

    Frontman Olympiku Petr Janda dostal před pondělními narozeninami dres s osmdesátkou, ale dalšího dárku se od svého vršovického klubu nedočkal. Hned první rohový kop hostů posadil Čelůstka na hlavu Hranáče a obránce, kterého si Východočeši vypůjčili z Plzně, vstřelil svůj první ligový gól.

    Do druhého poločasu vyběhl v zelenobílém dresu nejlepší střelec domácích Puškáč, ale ani autor sedmi ligových gólů obraz hry nijak výrazně nezměnil. Jen v 60. minutě vypálil z voleje Květ, ale Markoviče nepřekvapil. A nepovedlo se to ani Chramostovi po chytře zahraném autovém vhazování.

    Tlak Bohemians sílil, ale k vyrovnání nevedl. Deset minut před koncem minula branku Puškáčova hlavička a při Chramostově šanci se znovu vytáhl pardubický gólman. Trenér Veselý se tak ani na šestý pokus na lavičce „Klokanů" nedočkal vítězství.

    Pardubice mají sice dál na kontě ze všech týmů nejvíc inkasovaných branek, ale poslední dobou obranu hodně vyztužily a brankář Markovič udržel čisté konto potřetí ze čtyř zápasů.

    Ohlasy trenérů:

    Jaroslav Veselý (trenér Bohemians Praha 1905): "Bylo jasné, že v takovémhle utkání je hodně důležité, kdo vstřelí první gól, je to určující pro vývoj. My jsme měli dobrých úvodních pět šest minut, standardkami jsme si vytvořili tlak. Ale z první návštěvy naší půlky přišel zbytečný roh a z něj jsme z prvního vážnějšího ohrožení inkasovali úplně zbytečnou branku. Ta definovala průběh prvního poločasu, který jsme dohrávali v úplné křeči. První poločas řadím k tomu nejhoršímu, co se tady pod mým krátkým vedením odehrálo. Přežili jsme ještě jednu velkou šanci, podržel nás brankář Valeš. Do druhého poločasu jsme to přeskupili, vytvořili si územní převahu. Ke konci jsme měli nějaké šance, ale nedali jsme. V závěru jsme končili v křeči. Pokud doma nevstřelíme branku, těžko můžeme pomýšlet na úspěch. Komplikace to je, ale pořád žijeme. Jsou před námi ještě tři utkání. Věřím, že jsme schopni o to zabojovat."

    Jaroslav Novotný (trenér FK Pardubice): "Věděli jsme, že jde o hodně. Bohemka do toho vstoupila tím, že nás zatlačila a měla několik standardek hned v úvodu. Ale nám se naštěstí povedlo z naší první standardky vstřelit branku a dostali jsme se do psychické pohody. Potom bylo utkání vyrovnané. Bohemka se tam snažila dostávat dlouhými balony, ale obrana nám hrála velice dobře. V tomhle duchu se to táhlo i v druhém poločase. Byly tam brejkové situace, které se daly vyřešit líp. Mohli jsme dát i druhou branku. Bohemka měla svoje příležitosti, ale uhlídali jsme je v koncovce. Hodně jsme si oddychli, protože jsme se celou dobu plácali na těch barážových příčkách. Ne že bychom se cítili ohroženi přímým sestupem, ale udělali jsme velký krok k tomu, abychom se z těch příček dostali. První krok byl minule v Jablonci, druhý dnes."