BOHEMIANS PRAHA 1905 - FK PARDUBICE   

1:2 (0:1)

Sobota 18.12.2021, 15:00 hodin • Městský stadion Ďolíček - Praha, Vršovice • FORTUNA:LIGA (2021/2022) • 19. kolo

Branky: 67. Necid - 22. Chytil, 56. Černý

ŽK: 88. Dostál - 14. Černý, 24. Chytil, 68. Jeřábek, 90. Sláma

Rozhodčí: Zelinka - Kotík, Slavíček (Ulrich)

Delegáti: Hubička, Kovařík

Diváci: 1 000


Soupisky mužstev

Bohemians Praha 1905

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
  89 B Le Giang Patrik   90    
32 O Nový Martin   45  
  4 O Jindřišek Josef (C)   90    
  23 O Köstl Daniel   90    
16 Z Dostál Martin   76  
  15 Z Krch Daniel   90    
19 Z Květ Roman   86    
11 Z Novák Vojtěch   56    
20 Z Vondra Jan   76    
77 Ú Chramosta Jan   56    
  37 Ú Necid Tomáš 90    

FK Pardubice 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
  22 B Letáček Jiří   90    
  26 O Kostka Dominik   90    
  8 O Čihák Filip   90    
  6 O Toml Martin   90    
  20 O Cadu   90    
  12 Z Tischler Emil   90    
  14 Z Jeřábek Jan (C)   90  
23 Z Chytil Mojmír 86  
18 Z Červ Lukáš   86    
28 Z Lupač Adam   56    
9 Ú Černý Pavel 73  
  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
7 Z Hronek Petr   45    
12 Z Kovařík Jan   34    
24 Ú Puškáč David   34    
5 Z Bartek David   14    
10 Ú Koubek Matěj   4    
  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
5 O Sláma Jiří   34  
16 Ú Matějka Lukáš   17    
21 Ú Huf David   4    
19 Z Ramos Junior   4    

  • Pardubičtí fotbalisté porazili Bohemians 1905 v této sezoně i podruhé. V 19. kole první ligy zvítězili v pražském Ďolíčku, kde oba týmy hrají domácí zápasy, 2:1. Utkání dvou mužstev s nejhorší obranou v soutěži rozhodli Mojmír Chytil a Pavel Černý, kteří se trefili i při srpnové výhře nad stejným soupeřem. Za domácí snížil v 66. minutě Tomáš Necid. Pražané prohráli v lize potřetí za sebou a zůstávají v tabulce dvanáctí. Východočeši už jsou s jednobodovou ztrátou hned za nimi.

    Pardubice v Ďolíčku v předchozím průběhu sezony vyhrály jediný zápas, a to v srpnu právě proti Bohemians 3:0. Od té doby v domácím azylu získaly pouhé dva body. Dnes se ve Vršovicích představily jako hostující tým a při podzimní derniéře začaly hodně aktivně. Brazilec Cadu ve čtvrté minutě zakončil sólo z poloviny hřiště skákavou střelou k tyči, ale Le Giang si s ní poradil.

    "Klokani" často chybovali v rozehrávce a ve 22. minutě toho využil Černý. V pádu vypíchl míč směrem k Chytilovi a ten tváří v tvář domácímu brankáři dal svůj pátý gól v ligové sezoně. Svůj střelecký účet přitom otevřel na stejném stadionu právě při srpnové výhře nad Bohemians. Teď to bylo jeho loučení s pardubickým dresem, v zimní přestávce se po hostování vrací do Olomouce.

    Domácí si vinou zdlouhavého přechodu do útoku a nepřesných centrů za první poločas žádnou větší šanci nevypracovali. A když v deváté minutě Necid, vracející se po pěti zápasech do základní sestavy, přece jen dostal míč do sítě, bylo to z ofsajdové pozice.

    Po přestávce Bohemians zvýšili tlak, ale v 56. minutě znovu inkasovali. Tvůrci prvního pardubického gólu si vyměnili role, Chytil od rohového praporku odcentroval a Černý zblízka dal svůj druhou branku v ligové sezoně. Také on se poprvé trefil proti stejnému soupeři, od té doby ale držel gólový půst.

    V 61. minutě na druhé straně Necidovu střelu zastavilo břevno a o pět minut později se zkušený útočník přece jen prosadil. Po rohovém kopu číhal u zadní tyče a když Kovařík hlavou prodloužil centr, snadno míč dopravil do sítě.

    V 74. minutě byl Necid blízko k vyrovnání, ale téměř na brankové čáře se od něj míč odrazil zpět do náručí Letáčka. Pardubický gólman se vytáhl i v nastavení, kdy vyrazil Necidovu nebezpečnou hlavičku a uhájil hostům tři body.

    Ohlasy trenérů:

    Luděk Klusáček (trenér Bohemians Praha 1905): "Je to velká komplikace ztratit zápas se soupeřem, který se nám tím dostal na dostřel. Rozhodlo se v prvním poločase, kdy jsme nehráli dobře a nabídli Pardubicím jednoduché vedení po našem výkopu. Náš tlak byl enormní, ale celý podzim nás prochází problémy v obraně. Z jediné akce jsme obdrželi druhou branku. Náš tlak byl platonický, chybí nám kvalita v dohrání situací. Nálada v kabině není dobrá, navíc je to před zimní pauzou, takže si to poneseme v hlavě dlouho. Skandování ´My chceme Bohemku´ není příjemné. Rozumím tomu, že jsou fanoušci zklamaní, ale nikdo nic na hřišti nevypustil. Potřebujeme zvýšit konkurenci v záloze a sáhnout i do obrany, protože těch gólů bylo na podzim opravdu hodně. Odchod (asistenta) Ericha Brabce se netýká nějakých problémů, ani se mnou, ani s mužstvem."

    Jaroslav Novotný (trenér FK Pardubice): "Pro nás strašně důležité utkání, vítězstvím jsme se vrátili na dostřel středu (tabulky). Kluci odmakali celé utkání. Dvacet minut jsme hráli velice dobře, dali jsme první branku. Pak jsme polevili a víceméně vyčkávali, Bohemka se dostala do tlaku. Zjednodušila hru, chodila do hlavičkových soubojů, na něž má vysoké hráče. Ale nedostávala se do velkých šancí. Z brejku si to Černý s Chytilem po dobré spolupráci vyměnili. Brzy přišlo po rohu zbytečné snížení, ale hektický závěr jsme odbojovali, bylo tam vidět srdce. Mojmír (Chytil) za celý podzim u nás odehrál fantastické zápasy. Vynikající kluk do kabiny a hodně litujeme, že odejde. Po těch výkonech, co tady předváděl, pochybuju, že by nám ho Olomouc nechala."