BOHEMIANS PRAHA 1905 - MFK KARVINÁ   

3:0 (2:0)

Středa 01.12.2021, 18:00 hodin • Městský stadion Ďolíček - Praha, Vršovice • FORTUNA:LIGA (2021/2022) • 13. kolo

Branky: 22. Puškáč, 24. Köstl, 81. Necid

ŽK: 31. Květ

Rozhodčí: Franěk - Caletka, Pečenka (Ulrich)

Delegáti: Poklop, Mencl

Diváci: 1 000


Soupisky mužstev

Bohemians Praha 1905

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
  89 B Le Giang Patrik   90    
  16 O Dostál Martin   90    
  4 O Jindřišek Josef (C)   90    
  23 O Köstl Daniel 90    
  22 Z Fulnek Jakub   90    
  6 Z Levin Vladislav   90    
19 Z Květ Roman   82  
7 Z Hronek Petr   82    
12 Z Kovařík Jan   71    
24 Ú Puškáč David 58    
9 Ú Keita Ibrahim   71    

MFK Karviná 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
  26 B Bolek Petr   90    
  44 O Santos Eduardo   90    
  13 O Šindelář Martin (C)   90    
  30 O Buchta Petr   90    
34 Z Křapka Antonín   73    
21 Z Mangabeira Jean da Silva   45    
  6 Z Qose Kristi   90    
11 Z Šehić Eldar   78    
10 Ú Čmelík Lukáš   79    
24 Ú Durosinmi Rafiu   90    
7 Ú Nešický Aleš   64    
  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
37 Ú Necid Tomáš 32    
5 Z Bartek David   19    
77 Ú Chramosta Jan   19    
32 O Nový Martin   8    
11 Z Novák Vojtěch   8    
  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
5 O Stropek Daniel   45    
99 Z Siňavskij Vasilij   26    
29 Z Mikuš Rajmund   17    
37 Z Jurásek Matěj   12    
19 Ú Svoboda Antonín   11    

  • Fotbalisté Bohemians 1905 zvítězili v dohrávce 13. kola nad Karvinou jasně 3:0. Pražané rozhodli v polovině úvodního dějství, kdy se krátce po sobě trefili David Puškáč a Daniel Köstl. V 81. minutě uzavřel skóre střídající Tomáš Necid. "Klokani" částečně odčinili víkendový debakl 0:6 v Plzni, vyhráli počtvrté z posledních pěti domácích ligových zápasů a posunuli se na 11. místo tabulky.

    Naopak Karviná v nejvyšší soutěži nezvítězila už 17 utkání a zůstává jediným týmem v ligové sezoně, který ještě naplno nebodoval. Slezané jsou v tabulce o skóre před posledními Teplicemi. Utkání se původně mělo hrát již před měsícem, ale kvůli koronaviru v karvinském celku bylo odloženo.

    Bohemians vstoupili do zápasu aktivněji a ve 22. minutě otevřeli skóre. Na centr od Hronka z levé strany si na zadní tyči naběhl Puškáč a nadvakrát protlačil míč za brankáře Bolka. Domácí útočník se trefil pošesté v ligové sezoně a osamostatnil se v čele týmové střelecké tabulky.

    Za necelé dvě minuty Pražané zvýšili. Po závaru ve vápně se odrazil balon těsně za šestnáctku na Köstla a ten přízemní střelou k tyči upravil na 2:0. Stoper "Klokanů" skóroval podruhé v ligovém ročníku.

    Karviná postrádala kvůli karetním trestům hned tři opory Papadopulose, Bartošáka a Túlia. Slezané i tak dokázali soupeře v úvodním dějství přestřílet, ale ke gólům to nevedlo. Ve 34. minutě se Durosinmi protlačil až před brankáře Bohemians Le Gianga, který v lize nastoupil poprvé od zářijového debaklu 1:5 se Slavií, ale v obrovské šanci napálil jen břevno.

    Po změně stran domácí gólman v 54. minutě vyrazil Qoseho povedený pokus z přímého kopu. Chvíli nato na opačné straně zamířil Květ mimo. Čtvrthodinu před koncem Hronek trefil tyč, ale stejně byl v ofsajdu.

    Potřetí se tak Pražané radovali až v 81. minutě, kdy vystihli chybou rozehrávku Slezanů a rychlou kombinační protiakci zakončil po kličce gólmanovi do odkryté branky střídající Necid. Bývalý reprezentant se trefil poprvé v ligové sezoně. Bohemians doma v nejvyšší soutěži s Karvinou v šesti zápasech ještě neprohráli a popáté neinkasovali.

    Ohlasy trenérů:

    Luděk Klusáček (trenér Bohemians Praha 1905): "Pro nás byl zápas důležitý ze dvou hledisek. První vyplývalo z postavení obou týmů v tabulce, potřebovali jsme Karvinou porazit, abychom jí zase odskočili. Druhý faktor byl ten, že jsme se potřebovali rehabilitovat za ostudnou porážku a hanebný výkon v Plzni. Jsem rád, že se to povedlo. Vítězství 3:0 vypadá jednoznačně, ale rozhodly to dva slepené góly během prvního poločasu. Karviná jinak zlobila, byla nepříjemná. Náš výkon nepatřil k těm nejlepším, trochu nám pomohlo štěstí, že jsme Karvinou nepustili do nějakého kontaktního gólu. Výkon Karviné nebyl špatný, nebylo to tak jednoznačné, jak vypadá výsledek."

    Bohumil Páník (trenér MFK Karviná): "Fotbal je o zodpovědnosti, důslednosti a disciplíně. U prvního a třetího gólu jsme tyto věci neměli. Stopeři, kteří to mají ubránit, jsou bohužel u těchto dvou gólů. Takhle nezodpovědně se nedá hrát. Druhá věc je, že osmnáctiletý dorostenec, kterého jsme vytáhli, je pomalu nejlepší na hřišti a nejvíc ohrozil branku soupeře. Kdybychom dali na 2:1, ještě bychom měli šanci s tím něco udělat. Klíč byly první dva rychlé inkasované góly, které nás zmrazily a prakticky rozhodly. Domácí hráli zkušeně, dovedli si rozfázovat hru a druhou půli jsme se už moc k ničemu nedostali. Bohemka zaslouženě vyhrála svou důsledností, na rozdíl od nás dokážou finální fázi dořešit. Proto zase odjíždíme bez bodu. Neseme to těžce, celý realizační tým. Ještě máme tři kola do konce podzimu, každý hráč si píše svou historii, zda může mužstvu pomoci na jaře nebo ne."