FK PARDUBICE - BOHEMIANS PRAHA 1905   

0:2 (0:1)

Pátek 09.04.2021, 18:15 hodin • Městský stadion Ďolíček - Praha, Vršovice • FORTUNA:LIGA (2020/2021) • 26. kolo

Branky: 35. Puškáč (z pen.), 46. Osmančík

ŽK: 41. Tischler, 87. Lee

ČK: 43. Prosek

Rozhodčí: Berka - Paták, Vodrážka (Cieslar)

Delegáti: Trčka, Wilczek

Diváci: 0


Soupisky mužstev

FK Pardubice

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
  22 B Letáček Jiří   90    
  2 O Prosek Jan   42  
  8 O Čihák Filip   90    
  6 O Toml Martin (C)   90    
3 O Čelůstka Tomáš   60    
12 Z Tischler Emil   60  
  24 Z Solil Tomáš   90    
  19 Z Hlavatý Michal   90    
26 Z Kostka Dominik   78    
28 Z Ewerton Paixao   60    
21 Ú Huf David   45    

Bohemians Praha 1905 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
  89 B Le Giang Patrik   90    
  23 O Köstl Daniel   90    
  27 O Bederka Jiří   90    
  20 O Vondra Jan   90    
  16 Z Dostál Martin (C)   90    
7 Z Hronek Petr   78    
  6 Z Levin Vladislav   90    
19 Z Květ Roman   78    
3 Z Schumacher Till   62    
13 Ú Osmančík Pavel 67    
24 Ú Puškáč David 62    
  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
5 Z Sláma Jiří   45    
13 O Šejvl Martin   30    
7 Z Pfeifer Lukáš   30    
10 Z Lee Sang-hjuk   30  
9 Ú Černý Pavel   12    
  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
32 O Kosek Daniel   28    
37 Ú Necid Tomáš   28    
9 Ú Keita Ibrahim   23    
15 O Krch Daniel   12    
22 Z Vaníček Antonín   12    

  • Fotbalisté Bohemians 1905 porazili v předehrávce 26. kola nováčka z Pardubic 2:0. Pražané, kteří dnes na domovském stadionu v Ďolíčku nastoupili v roli hostujícího týmu, se ujali vedení v 35. minutě díky proměněné penaltě Davida Puškáče. Od 43. minuty hráli po vyloučení Jana Proska přesilovku. Krátce po začátku druhého poločasu stanovil konečný výsledek premiérovou trefou v nejvyšší soutěži Pavel Osmančík.

    "Klokani" neprohráli šesté kolo po sobě a v neúplné tabulce se posunuli na desáté místo. Východočeši jsou sedmí a k dobru mají úterní odložené domácí utkání se Slováckem.

    Pardubice kvůli nevyhovujícímu stadionu hrají domácí ligové zápasy v Ďolíčku. Na hrotu útoku Bohemians naskočil místo zkušeného Necida překvapivě jednadvacetiletý Osmančík, jenž si odbyl debut v základní sestavě.

    Vršovický celek poprvé zahrozil v 21. minutě, jenže Květ vypálil vedle. Na opačné straně si gólman Le Giang nadvakrát poradil s Ewertonovou přízemní střelou. Ve 34. minutě Čihák fauloval ve vápně Puškáče a rozhodčí Berka nařídil pokutový kop, který s přehledem zužitkoval Puškáč. Následně si Letáček poradil s Osmančíkovou střelou z hranice malého vápna.

    Krátce před koncem úvodního dějství Prosek v souboji se Schumacherem při snaze odkopnout míč vyskočil, nataženou nohou zasáhl německého záložníka do obličeje a uviděl červenou kartu. Pardubický obránce byl v ligové sezoně vyloučen už podruhé a spolu s Olivierem Kinguem z Příbrami je tak nejtrestanějším hráčem. V závěru poločasu Puškáč zamířil v šestnáctce nad.

    Bohemians přidali pojistku po necelé půlminutě druhého poločasu. Schumacherova přihrávka proletěla přes malé vápno, ale Dostál vrátil míč zpět před branku na zakončujícího Osmančíka, který se v desátém ligovém startu zapsal poprvé mezi střelce. Vzápětí na druhé straně Hlavatý vypálil zpoza vápna vedle.

    Další dvě branky Pražanů v podání Hronka a střídajícího Necida neplatily kvůli ofsajdu. Bohemians udrželi čisté konto ve čtvrtém z posledních pěti ligových zápasů. Pardubice v Ďolíčku v roli domácího týmu prohrály ve dvanáctém duelu teprve podruhé.

    Ohlasy trenérů:

    Jaroslav Novotný (trenér FK Pardubice): "Hodnotí se nám to těžko, protože jsme si do zápasu poměrně věřili. Chtěli jsme doma bodovat. Do zápasu jsme nevstoupili úplně špatně, byli jsme možná i lepším mužstvem v první půlce. Průběh utkání ovlivnila penalta, Čihy (Čihák) brnknul ve vápně o nohy Puškáčovi a Bohemka se dostala do vedení. Vyloučení Honzy Proska bylo klíčovým momentem utkání. Ve druhém poločase jsme chtěli hrát v klidu dál a vyrovnat, ale nepohlídali jsme si hned začátek a ve 46. minutě jsme inkasovali podruhé. Bohemka se uklidnila. Snažili jsme se tlačit dopředu a zkorigovat výsledek, ale byli jsme zbrklí, nedařilo se nám. I když si nemyslím, že i ve druhém poločase bychom byli zřetelně horším soupeřem."

    Luděk Klusáček (trenér Bohemians Praha 1905): "Samotný vstup do zápasu nebyl špatný, ale poměrně brzy Pardubice převzaly iniciativu. Nakopl nás až první gól. Bavili jsme se o tom, že jedna branka může utkání rozhodnout. Brzy po přestávce přišla druhá branka. Pak jsme hru, i když nebyla bůhvíjak atraktivní, kontrolovali. Bohužel jsme nedokázali využít některé brejkové příležitosti, chybělo lepší dořešení. Dá se říct, že to jsou tři body z venku a opět vzadu s nulou, takže spokojenost."