FC BANÍK OSTRAVA - BOHEMIANS PRAHA 1905   

1:0 (1:0)

Pátek 11.12.2020, 18:30 hodin • Městský stadion - Ostrava, Vítkovice • FORTUNA:LIGA (2020/2021) • 11. kolo

Branky: 22. Jánoš

ŽK: 60. Svozil, 70. Potočný - 45. Necid, 82. Köstl

ČK: 48. Necid

Rozhodčí: Denev - Hájek, Matoušek (Dubravský)

Delegáti: Ondo, Schröter

Diváci: 0


Soupisky mužstev

FC Baník Ostrava

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
  16 B Laštůvka Jan (C)   90    
  7 O Fillo Martin   90    
  23 O Svozil Jaroslav   90  
  15 O Stronati Patrizio   90    
  25 O Fleišman Jiří   90    
91 Z De Azevedo D. Carlos   83    
  5 Z Jánoš Adam 90    
6 Z Tetour Daniel   83    
14 Z Mena Pepe   76    
33 Z Potočný Roman   83  
18 Ú Zajíc Tomáš   63    

Bohemians Praha 1905 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
  89 B Le Giang Patrik   90    
3 O Schumacher Till   80    
  23 O Köstl Daniel   90  
  28 O Hůlka Lukáš   90    
  20 O Vondra Jan   90    
22 Z Vaníček Antonín   71    
  6 Z Levin Vladislav   90    
19 Z Květ Roman   41    
4 Z Jindřišek Josef (C)   71    
7 Z Hronek Petr   41    
  37 Ú Necid Tomáš   47
  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
2 Ú Tijani Muhamed   27    
11 Ú Kuzmanovič Nemanja   14    
9 Z Buchta David   7    
17 Z Jirásek Milan   7    
3 O Azackij Oleksander   7    
  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
11 Z Novák Vojtěch   49    
13 Ú Osmančík Pavel   49    
25 Z Vacek Kamil   19    
27 O Bederka Jiří   19    
9 Ú Keita Ibrahim   10    

  • Fotbalisté Ostravy zvítězili v předehrávce 11. kola FORTUNA:LIGY nad Bohemians 1:0. Jediný gól vstřelil ve 22. minutě Adam Jánoš. Hosté dohrávali od 48. minuty bez vyloučeného Tomáše Necida a vyrovnat se jim nepovedlo. S Baníkem prohráli šesté soutěžní utkání v řadě.

    Baník se na domácím hřišti představil po devíti týdnech a měl lepší vstup do utkání, po utrápené výhře v Opavě procitl i herně. Proti Pražanům v úvodní dvacetiminutovce sice ostřeloval brankáře Le Gianga zásluhou Jánoše pouze ze střední vzdálenosti, ale pak domácím bezvadně vyšla kombinace na jeden dotek a po Zajícově přiťuknutí do třetice Jánoš ve 23. minutě uspěl technickou střelou šajtlí ke vzdálenější tyči.

    Ostravskou radost nejprve zchladil zvednutý praporek asistenta rozhodčího, hlavní arbitr Denev se ale vydal situaci přezkoumat k videu a vzápětí Jánošův gól uznal.

    Domácí byli po celý první poločas lepší. Vedení mohl pojistit ve 28. minutě Zajíc, ale jeho hlavičku za překonaným Le Giangem z prázdné branky odvrátil Necid.

    Hosté toho na útočné polovině moc neukázali a byli spíše nuceni se bránit. Až na dvě nebezpečné situace po rohových kopech Laštůvka nemusel řešit žádnou obtížnou situaci. Trenér Klusáček se proto poněkud netradičně už tři minuty před půlí pokusil probudit svůj tým dvěma střídáními najednou.

    Jenže hned po obrátce bylo všechno jinak. Necid si po žluté kartě z nastavení první půle hned v úvodu té druhé pomohl ve výskoku v souboji s Tetourem loktem, během dvou minut hry dostal druhou kartu a ve 47. minutě zamířil předčasně do sprch.

    Ostrava v přesilovce stále měla více ze hry a druhý gól mohl přidat v 58. minutě De Azevedo, ale ve skluzu po Zajícově sklepnutí zblízka těsně netrefil síť. Bohemians mohli v oslabení soupeře překvapit v 62. minutě, Osmančík se uvolnil ve vápně, ale Laštůvku neprostřelil.

    Baník se s blížícím se závěrem začal strachovat o výsledek, jelikož druhou branku nepřidal z brejku ani De Azevedo. Jeho bombu vytlačil nad Le Giang.

    Hosté byli v závěru i v deseti iniciativnější a tlačili se dopředu. Poslední minuty se dohrávaly v husté mlze.

    Ohlasy trenérů:

    Luboš Kozel (trenér FC Baník Ostrava): "První poločas a úvod druhé půle jsme podali velmi dobrý výkon. Byli jsme kvalitnější na míči a naše vedení bylo naprosto zasloužené. Chybělo tomu přidat druhý gól. Vyloučení Necida nám pak spíše ublížilo. Bohemka začala hrát více uvolněněji. My už jsme nebyli tak kvalitní na míči, a i když jsme pak měli další dvě šance, pojistku jsme nepřidali. Tam náš výkon dobrý nebyl. Moc se nám nepovedlo ani střídání. Závěr byl spíše ubojovaný, ale je to třetí vítězství v řadě, které mám pomáhá v tabulce i psychicky."

    Luděk Klusáček (trenér Bohemians Praha 1905): "Mísí se ve mně dva pocity. Ten první je určitě zklamání z toho, jak jsme se prezentovali v prvním poločase, kdy jsme podali takový ustrašený výkon. Odevzdávali jsme míče a dostávali se pod tlak. I proto jsme udělali dvě střídání už v prvním poločase, protože jsme chtěli něco změnit. Druhý poločas byl diametrálně odlišný i přes to vyloučení Tomáše Necida. V závěru jsme Baník dostali do nějakého stresu, kdy se báli o výsledek. Nicméně body nám to nepřineslo."