BOHEMIANS PRAHA 1905 - FK MLADÁ BOLESLAV   

4:0 (2:0)

Neděle 23.08.2020, 18:30 hodin • Městský stadion Ďolíček - Praha, Vršovice • FORTUNA:LIGA (2020/2021) • 1. kolo

Branky: 13. Puškáč, 31. Jindřišek (z pen.), 75. Bartek, 82. Dostál

ŽK: 10. Köstl - 30. Klíma Ja., 55. Mazuch, 61. Mašek

Rozhodčí: Rejžek - Caletka, Horák (Hocek)

Delegáti: Svoboda, Andrejs

Diváci: 1 450


Soupisky mužstev

Bohemians Praha 1905

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
  89 B Le Giang Patrik   90    
  5 O Bartek David 90    
  23 O Köstl Daniel   90  
  27 O Bederka Jiří   90    
  4 O Jindřišek Josef (C) 90    
22  Z Vaníček Antonín   84    
25 Z Vacek Kamil   87    
  6 Z Levin Vladislav   90    
7 Z Hronek Petr   79    
3 Z Schumacher Till   79    
24 Ú Puškáč David 84    

FK Mladá Boleslav 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
  99 B Mikulec Petr   90    
29 O Klíma Jakub   39  
3 O Mazuch Ondřej   64  
  5 O Tatajev Alexej   90    
  18 O Fulnek Jakub   90    
  21 Z Zahustel Ondřej   90    
  39 Z Janošek Dominik   90    
  23 Z Budínský Lukáš (C)   90    
25 Z Túlio Marco   39    
27 Z Klíma Jiří   71    
7 Ú Drchal Václav   64    
  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
16 Z Dostál Martin 11    
10 Z Nečas Jakub   11    
11 Z Novák Vojtěch   6    
13 Ú Osmančík Pavel   6    
20 Z Vondra Jan   3    
  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
6 Z Mašek Dominik   51  
9 Z Ikaunieks Davis   51    
2 O Gabriel Šimon   26    
22 Ú Douděra David   26    
17 Z Kulhánek Jiří   19    

  • Fotbalisté Bohemians 1905 vstoupili do nové sezony první ligy vysokou výhrou 4:0 nad Mladou Boleslaví. Za "Klokany" se postupně trefili David Puškáč, Josef Jindřišek z penalty a po změně stran David Bartek s Martinem Dostálem. Třemi asistencemi se na vítězství podílel Antonín Vaníček. Pražané porazili doma v lize Středočechy potřetí za sebou a v součtu s minulým ročníkem vyhráli šestý z posledních sedmi duelů nejvyšší soutěže.

    Utkání původně hrozil odklad, jelikož v pátek Bohemians oznámili čtyři nakažené hráče koronavirem. Jeden pozitivní případ se objevil i v Mladé Boleslavi, další kolo testů ale u ostatních členů obou celků dopadlo negativně a díky zmírnění karanténních opatření se mohlo hrát.

    Stejně jako po koronavirové pauze ani v prvním zápase nové ligové sezony nechyběli v Ďolíčku fanoušci, kteří duel sledovali pomocí štaflí přes zídku naproti hlavní tribuně.

    I k jejich radosti se "Klokani" v souboji dvou týmů, které se uplynulém ročníku utkaly ve finále nadstavbové skupiny o Evropu, ujali ve 13. minutě vedení. Túlio špatně rozehrál, Vaníček nacentroval do vápna a Puškáč překonal vyběhnutého gólmana Mikulce, který si odbyl ligový debut.

    Po půlhodině stáhl Jakub Klíma ve vápně k zemi Puškáče a rozhodčí Rejžek nařídil penaltu pro domácí. Odpovědnost na sebe vzal kapitán Jindřišek, který se štěstím proměnil. Mikulec vystihl směr jeho střely, ale balon mu proklouzl pod tělem.

    Domácí se v prvním poločase málem dočkali i třetí branky, ale Bederkovu střelu skvěle vytáhl Mikulec na roh. Mladoboleslavský kouč Weber, jenž v minulosti vedl vršovický celek, reagoval na nepříznivý vývoj dvojím střídáním a ještě před pauzou poslal do hry Maška a jednu z letní posil Ikauniekse. Okamžitě poté vstřelil Hronek třetí gól domácích, který ale kvůli ofsajdu neplatil.

    Hned na začátku druhé půle Puškáč neprostřelil Mikulce, na druhé straně Ikaunieks hlavičkoval vedle. Vackovu střelu z šestnáctky zase zneškodnil mladoboleslavský gólman. V 75. minutě se domácí radovali potřetí. Vaníček přihrál Bartkovi, který s pomocí teče hostujícího beka Tatajeva překonal Mikulce.

    Středočeši se pokusili o zkorigování stavu, ale Mašek ani Budínský v zakončení neuspěli, zatímco Bohemians posléze ano. Vaníček nacentroval na střídajícího Dostála, který po necelých dvou a půl minutách na hřišti stanovil hlavou konečný výsledek.

    Ohlasy trenérů:

    Luděk Klusáček (trenér Bohemians Praha 1905): "Myslím si, že utkání mělo velmi dobrou úroveň na to, že to byl první mistrovský zápas na začátku sezony. Hra byla opravdu kvalitní. Nebyl to žádný opatrný fotbal, k tomu přispěla brzká branka. O kvalitu se postaralo i mužstvo Mladé Boleslavi, ač ten výsledek tak nevypadá. Myslím si, že tohle byl zatím náš nejlepší výkon, co jsem teď tady."

    Jozef Weber (trenér FK Mladá Boleslav): "Obrovská gratulace domácím k výkonu. Dnes se jim to opravdu sešlo, běžecky, fotbalově, v přechodu. Trošku mě mrzí, že jsou věci, na které se připravujeme a dostaneme z nich první gól. Samozřejmě penalta je jiná situace. Přes dobrý začátek jsme jim první gól darovali souběhem tří chyb. Dvě chyby jsou fotbalové, ty mi nevadí, ale jedna je principiální a ta jde za mnou nebo za hráčem, který ji udělá. Když nedokážeme splnit taktické pokyny, je to složité. Druhý gól utkání ještě víc naklonil. Pak domácí chytili neskutečný lauf a musím říct, že jsem odpočítával vteřiny do poločasu, abychom s tím mohli něco udělat. Myslím si, že se nám herně povedlo zvednout, ale domácí dnes opravdu drajvovali, hráli výborně."


  •    Bartkova ostrá desítka (26.8.2020)