FC SLOVAN LIBEREC - BOHEMIANS PRAHA 1905   

1:1 (1:0)

Sobota 16.01.2021, 16:00 hodin • Stadion U Nisy - Liberec • FORTUNA:LIGA (2020/2021) • 15. kolo

Branky: 13. Mosquera - 70. Pulkrab

ŽK: 28. Mikula, 80. Karafiát - 36. Bederka

Rozhodčí: Lerch - Flimmel, Matoušek (Nedvěd)

Delegáti: Rampáček, Zeman

Diváci: 0


Soupisky mužstev

FC Slovan Liberec

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
  1 B Nguyen Filip   90    
  18 O Koscelník Martin   90    
  2 O Jugas Jakub   90    
  33 O Pourzitidis Marios   90    
  37 O Chaluš Matěj   90    
  3 O Mikula Jan (C)   90  
  10 Z Pešek Jakub   90    
  4 Z Karafiát Ondřej   90  
8 Z Mosquera Jhon 80    
  19 Ú Rondič Imad   90    
  7 Ú Rabušič Michael   90    

Bohemians Praha 1905 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
  89 B Le Giang Patrik   90    
  16 O Dostál Martin (C)   90    
  27 O Bederka Jiří   90  
  28 O Hůlka Lukáš   90    
  20 O Vondra Jan   90    
22 Z Vaníček Antonín   83    
  6 Z Levin Vladislav   90    
7 Z Hronek Petr   89    
11 Z Novák Vojtěch   59    
37 Ú Necid Tomáš   59    
8 Ú Pulkrab Matěj 83    
  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
22 Z Faško Michal   10    
  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
19 Z Květ Roman   31    
24 Ú Puškáč David   31    
17 Ú Vodháněl Jan   7    
4 Z Jindřišek Josef   7    
25 Z Vacek Kamil   1    

  • Fotbalisté Liberce vstoupili do jarní části FORTUNA:LIGY domácí remízou 1:1 s Bohemians 1905 a v neúplné tabulce poskočili na páté místo. Zápas 15. kola v úvodním poločase gólově otevřel Jhon Mosquera, po změně stran za Pražany odpověděl Matěj Pulkrab, který rovněž skóroval proti bývalému týmu. "Klokani" venku získali teprve druhý bod v aktuální sezoně a jsou třináctí. Obě mužstva mají k dobru jedno odložené utkání.

    Do první větší příležitosti se v páté minutě dostali aktivnější domácí. Po Mosquerově centru ale Pešek z voleje zakončoval o kousek vedle.

    Liberečtí otevřeli skóre ve 13. minutě. Rondič ve vzdušném souboji předčil vyběhnutého gólmana Le Gianga, míč se odrazil k Mosquerovi a ten střelou mezi nohama Dostala trefil odkrytou branku. Kolumbijský záložník zaznamenal pátý gól v ligovém ročníku.

    Bohemians se pak trochu víc dostali do hry. Ve 24. minutě Necidovou pohotovou ránu vyrazil brankář Nguyen a Severočechy definitivně zachránil až stoper Chaluš, jenž míč odkopnul na roh.

    Bojovný zápas pokračoval i po změně stran a na další velkou možnost se čekalo do 69. minuty, kdy Nguyen výtečně zneškodnil hlavičku střídajícího Puškáče. Ten nepřekonal libereckého brankáře ani z následného rohu, ale Pulkrab už z dorážky nezaváhal.

    Slovanu mohl vzápětí po Peškově akci vrátit vedení Purzitidis, který však Le Gianga nepřekonal. Na druhé straně se zase blýsknul Nguyen proti Ljovinově tvrdé ráně zpoza šestnáctky. Liberec tak ani v 19. domácím ligovém duelu s Bohemians neprohrál.

    Ohlasy trenérů:

    Pavel Hoftych (trenér FC Slovan Liberec): "Velmi těžký zápas, soubojový. V prvním poločase jsme mohli vstřelit branku Peškem, nakonec jsme se vedení dočkali. Nicméně druhý poločas nás Bohemka dostala do hodně centrovaných míčů. Obě mužstva se snažila využít svých hlavičkářů, proto tam bylo hodně centrů a hodně soubojů. O tom, že vyrovnali, rozhodla i šířka jejich kádru. Dostřídávali jim všichni velmi kvalitní hráči. U nás při absencích a po odchodech už třeba bylo složitější, abychom zápas dokázali zlomit. Pokud chceme hrát nahoře o evropské příčky, tak nám dva tři hráči chybí. Ti kluci, kteří byli dneska na lavičce, ať je to třeba Šulc nebo Michal, jsou tady s námi pořád na učení a aby se z nich stali hotoví hráči, bude chvilku trvat."

    Luděk Klusáček (trenér Bohemians Praha 1905): "Celkově si myslím, že bod pro obě mužstva odpovídá průběhu hry. Liberec měl vstup do zápasu takový, jaký jsme očekávali. Jednoduchá hra s nákopy dopředu na Rabušice a Rondiče. Vytěžili z toho branku po naší chybě. Ty nákopy byly z prostředku do prostorů, kde to měli pod kontrolou stopeři, do lehkých pozic, kdy byli čelem k míči. Většinu soubojů jsme prohrávali, a to byl ten problém. Ve druhém poločase jsme i díky nějakým personálním problémům Liberce hru ovládli. Věřil jsem, že v závěru ještě můžeme utkání rozhodnout, ale jak jsem říkal, remíza odpovídá průběhu hry. Je to bod z venku, od mužstva, které je v horní polovině tabulky, takže je určitě cenný."