BOHEMIANS PRAHA 1905 - SLEZSKÝ FC OPAVA   

0:0 (0:0)

Středa 27.01.2021, 16:00 hodin • Městský stadion Ďolíček - Praha, Vršovice • FORTUNA:LIGA (2020/2021) • 14. kolo

ŽK: 43. Vacek - 75. Juřena, 90. Fendrich

Rozhodčí: Cieslar - Mokrusch, Podaný (Petřík)

Delegáti: Neuberg, Svoboda

Diváci: 0


Soupisky mužstev

Bohemians Praha 1905

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
  99 B Bačkovský Hugo Jan   90    
  16 O Dostál Martin   90    
  28 O Hůlka Lukáš   90    
  15 O Krch Daniel   90    
  4 O Jindřišek Josef (C)   90    
22 Z Vaníček Antonín   89    
  6 Z Levin Vladislav   90    
25 Z Vacek Kamil   89  
19 Z Květ Roman   79    
8 Ú Pulkrab Matěj   72    
  24 Ú Puškáč David   90    

Slezský FC Opava 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
  30 B Fendrich Vilém   90  
  97 O Březina David   90    
  3 O Didiba Joss   90    
  5 O Žídek Jan (C)   90    
20 Z Mondek Karol   89    
  7 Z Nešický Aleš   90    
  14 Z Schaffartzik Jan   90    
  10 Z Hellebrand Patrik   90    
  24 Z Kania Lukáš   90    
8 Ú Holík Lukáš   89    
37 Ú Čvančara Tomáš   74  
  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
17 Ú Vodháněl Jan   18    
11 Z Novák Vojtěch   9    
7 Z Hronek Petr   1    
37 Ú Necid Tomáš   1    
  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
21 Ú Juřena Václav   16  
27 O Helešic Matěj   1    
4 O Večerka Dalibor   1    

  • Fotbalisté Bohemians 1905 v dohrávce 14. kola FORTUNA:LIGY doma remizovali s poslední Opavou bez branek. "Klokani" nevyhráli čtvrté kolo po sobě, ale díky bodu se posunuli na třinácté místo tabulky před Teplice. Slezané nedokázali naplno bodovat v desátém kole za sebou a na první nesestupovou příčku, která náleží patnácté Mladé Boleslavi, ztrácí dva body.

    V brance Bohemians nastoupil Bačkovský, který si v jedenadvaceti letech odbyl ligový debut. Na hrotu útoku vedle Pulkraba naskočil místo Necida bývalý hráč Slezanů Puškáč. Opavě kvůli červené kartě z minulého duelu chyběl Tiéhi, útok zase vedle Čvančary doplnil Holík. Hosté znovu kvůli koronaviru postrádali trenérské duo Skácel, Kováč, které nahradili kouč B-týmu Černín a jeho asistent Mikula.

    Opava měla v úvodním dějství střeleckou převahu, kterou však nepřetavila v branku. V páté minutě hlavičkoval Čvančara pouze do Bačkovského náruče. Poté zase domácí gólman kryl jeho přízemní střelu k tyči. Na druhé straně opavská obrana zblokovala Květovu ránu na roh. Poté zahrozili opět Slezané, Bačkovský ale Mondekovo zakončení vyrazil a Holík se k dorážce nedostal.

    V závěru prvního poločasu hostující gólman Fendrich vytáhl Hůlkovu hlavičku. V nastavení se neprosadil Vacek a po něm ani Dostál. Místo toho málem udeřila Opava, Žídek ale zblízka hlavičkoval těsně vedle. Slezané potvrdili, že s 11 vstřelenými brankami mají nejhorší útok v lize.

    Ve druhé půli šancí ubylo. V 67. minutě Květ překonal Fendricha. Rozhodčí Cieslar situaci dlouho konzultoval s videorozhodčím. Gólu předcházel Puškáčův zákrok na Hellebranda, který kvůli tomu přišel o míč. Branka však paradoxně neplatila kvůli Puškáčově ofsajdu. V 89. minutě se střídající záložník Bohemians Novák ocitl ve velké příležitosti, jenže zakončení mu vůbec nevyšlo.

    Pražané v lize od června 1997 neprohráli 10 vzájemných zápasů po sobě a v devíti z nich neinkasovali. Opava od července 2019 venku v nejvyšší soutěži nevyhrála ve 24. duelu v řadě.

    Ohlasy trenérů:

    Luděk Klusáček (trenér Bohemians Praha 1905): "Bod je pro nás určitě málo. Chtěli jsme hrát na vítězství, ale je potřeba říct, že příležitostí jsme neměli tolik, abych řekl, že remíza je nezasloužená. Hlavně v prvním poločase jsme se prakticky nedostali k vážnějšímu ohrožení branky. Ve druhém poločase už tam bylo pár závarů a příležitostí, nicméně naše řešení mi přišlo hektické. Taková hektika nám zabránila tomu, abychom se dostali do vyložených příležitostí. Když už jedna dopadla, posoudil ji rozhodčí jako ofsajd."

    Lukáš Černín (trenér Slezský FC Opava): "V první řadě jsme získali bod. Je pro nás určitě cenný, plusový ze hřiště soupeře. Bod odsud bereme. Doufám, že se od něj odpíchneme dál. Už teď jsme si s kluky řekli, že na něj budeme chtít navázat v zápase s Brnem. Pokud ho doma potvrdíme, bod z Bohemky pro nás bude mít velkou cenu. Věděli jsme, že postupem času bude terén velmi těžký a bude nám váznout kombinace. I přes těžký terén jsme se připravovali na to, že budeme chtít kombinovat. V prvním poločase byl soupeř trošku víc na balonu, ale vytvořili jsme si víc brankových příležitostí. Kdyby se nám podařilo v prvním poločase dát gól, soupeř by to měl ve druhém těžké. Potom už to byl boj. Ve druhém poločase jsme výraznější šanci neměli, byly to spíš náznaky. Naopak v naší šestnáctce byla spousta závarů, které jsme se štěstím odvrátili. Trošku nám zatrnulo při neuznaném gólu, rozhodčí ale odpískal ofsajd."