BOHEMIANS PRAHA 1905 - SK DYNAMO ČESKÉ BUDĚJOVICE   

1:1 (0:0)

Sobota 27.02.2021, 16:00 hodin • Městský stadion Ďolíček - Praha, Vršovice • FORTUNA:LIGA (2020/2021) • 21. kolo

Branky: 72. Bartek - 79. Čolič (z pen.)

ŽK: 76. Bartek, 83. Jindřišek - 37. Havel

Rozhodčí: Hocek - Paták, Hrabovský (Machač)

Delegáti: Rampáček, Kubíček

Diváci: 0


Soupisky mužstev

Bohemians Praha 1905

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
  89 B Le Giang Patrik   90    
  28 O Hůlka Lukáš   90    
15 O Krch Daniel   85    
  27 O Bederka Jiří   90    
22 Z Vaníček Antonín   45    
  4 Z Jindřišek Josef (C)   90  
  19 Z Květ Roman   90    
7 Z Hronek Petr   85    
  20 Z Vondra Jan   90    
37 Ú Necid Tomáš   79    
8 Ú Pulkrab Matěj   45    

SK Dynamo České Budějovice 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
  30 B Vorel Vojtěch   90    
  2 O Havel Lukáš   90  
  3 O Králik Martin (C)   90    
4 O Talovierov Maksym   74    
  12 Z Čolič Benjamin 90    
  23 Z Havelka Filip   90    
21 Z Valenta Matěj   86    
20 Z Javorek Petr   67    
  7 Z Alvir Marko   90    
  25 Z Skovajsa Lukáš   90    
  19 Ú Brandner Patrik   90    
  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
5 Z Bartek David 45  
16 Z Dostál Martin   45    
24 Ú Puškáč David   11    
11 Z Novák Vojtěch   5    
9 Ú Keita Ibrahim   5    
  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
16 Ú Vais Jonáš   23    
27 Z Mršič Matej   16    
11 Z Čavoš Patrik   4    

  • Fotbalisté Bohemians 1905 remizovali v 21. kole první ligy s Českými Budějovicemi 1:1. Pražany poslal do vedení v 72. minutě střídající David Bartek, o sedm minut později však z penalty rozhodl o dělbě bodů Benjamin Čolič. Oba týmy v nejvyšší soutěži nevyhrály potřetí za sebou.

    Bohemians se kvůli současné koronavirové situaci museli obejít bez podpory fanoušků na štaflích, kteří od květnového restartu minulé sezony pravidelně sledovali zápasy naproti hlavní tribuně.

    V prvním poločase více hrozilo Dynamo. V 10. minutě Čolič z přímého kopu protáhl domácího brankáře Le Gianga, který si připsal 50. ligový start. Poté Skovajsova přihrávka z levé strany propadla na hranici malého vápna k Brandnerovi, jenž ale nedokázal ihned vystřelit a Le Giang zastavil míč včas před brankovou čárou.

    Vršovický celek zahrozil až téměř po půlhodině. Necid využil zaváhání Talověrova, nacentroval na zadní tyč a Vondrovo zakončení vytáhl na roh gólman Vorel, který dostal přednost před Drobným. Následně se balon v šestnáctce odrazil k Hronkovi, ale ten ve výhodné pozici nezakončil.

    Na druhé straně obránce Pražanů Vondra nechtěně nabil na střelu ve vápně Javorkovi, Le Giang ale jeho pokus vyrazil a pokryl míč i před dobíhajícím Brandnerem.

    Po změně stran poslal domácí trenér Klusáček do hry Dostála s Bartkem. V úvodu druhého dějství hlavičkoval domácí stoper Bederka vedle a Hronkova prudká rána z první zase skončila nad.

    V 72. minutě se Bohemians dočkali. Dostálův centr do vápna odvrátil Talověrov pouze k Bartkovi, který překonal Vorla. V lize se trefil po čtyřech zápasech, do nichž nastoupil, kvůli dlouhodobému zranění ale poprvé od loňského srpna.

    Vedení "Klokanům" dlouho nevydrželo. O pět minut později Krch ve vápně fauloval Valentu a rozhodčí Hocek odpískal pokutový kop. K němu se postavil penaltový specialista Čolič, jenž se šestým gólem v ligové sezoně osamostatnil v pozici nejlepšího týmového střelce.

    Jihočeši v této ligové sezoně bodovali venku v 10 z 11 zápasů a s Bohemians neprohráli třetí z posledních čtyř vzájemných duelů v nejvyšší soutěži. Pražany však v Ďolíčku od října 2007 neporazili v šestém ligovém utkání po sobě.

    Ohlasy trenérů:

    Luděk Klusáček (trenér Bohemians Praha 1905): "Přestože v prvním poločase ani na jedné straně nebylo moc šancí, Budějovice byly lepší. Ze hry byly aktivnější. Měli jsme problém hlavně s odskakováním Alvira z útoku do zálohy a jejich rotací. O přestávce jsme změnili rozestavení, udělali dvě střídání a druhý poločas už vypadal dobře. Bylo to na jednu branku, vytvářeli jsme si střelecké příležitosti. Když David Bartek proměnil svou šanci, věřil jsem, že zápas dotáhneme do vítězného konce. Bohužel zbytečnou hektikou a naivním faulem jsme soupeři nabídli penaltu, kterou proměnil. Je z toho již třetí domácí remíza z posledních čtyř zápasů, v domácím prostředí je pro nás bod málo. Jsme z toho zklamaní, protože jsme věřili, že definitivně můžeme odskočit ze spodku tabulky."

    David Horejš (trenér SK Dynamo České Budějovice): "Jsme rádi, že jsme výsledkově odčinili minulé utkání s Opavou. Kluky musím za zápas pochválit, protože byl diametrálně odlišný od toho posledního. Sehráli jsme tady zápas dvou rozdílných poločasů. V prvním jsme byli lepší a nebezpečnější než domácí. Měli jsme i možnosti, bohužel se nám je nepodařilo dotáhnout do gólu. Chtěli jsme vstřelit první branku. Dnes jsme trošku vyjeli s plánem B, změnili jsme rozestavení. Věděli jsme, že tady bude těžký terén a reagovali jsme tím i na rozestavení Bohemky. Musím říct, že to fungovalo velice dobře. Do druhého poločasu vstoupila Bohemka aktivněji, špatně jsme reagovali na jejich nové rozestavení. Když se hra vyrovnala, měli jsme možnosti z brejkových situací. Jsem rád, že jsme dokázali nepříznivý stav srovnat a že si odsud vezeme bod. Bohemka je v domácím prostředí velice silný soupeř. Dnes to bylo remízové utkání a bod je zasloužený."