SK METEOR PRAHA VIII - AFK VRŠOVICE   

3:3 (2:0)

Neděle 13.12.1925, 10:15 hodin • Hřiště SK Meteor Praha VIII - Praha, Libeň • Středočeská 1. liga (1925/1926) • 11. kolo

Branky: 11. Tošner, 38. Čepelák, 59. Schiessl (z pen.) - 55. (z pen.) + 70. + 75. Hallinger

V 86. minutě neproměnil pokutový kop Bartůněk! - V 49. minutě neproměnil pokutový kop Tomeš!

Vyloučení: 44. Čepelák - 90. Kašpar

Rozhodčí: Veselý

Diváci: 1 500


Soupisky mužstev

SK Meteor Praha VIII

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
  B Tranta Antonín   90    
    O Hasman Jaroslav   90    
    O Tengler Josef   90    
    Z Bartůněk Jiří   90    
    Z Čepelák Václav 43   x
    Z Čepelák Josef 90  
    Ú Janovský Josef 90    
    Ú Ryšavý František 90    
    Ú Schiessl Maxmilián 90    
    Ú Tošner Karel 90    
    Ú Rozvoda František 90    

AFK Vršovice 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Bělík Vladimír   90    
    O Kašpar Antonín   89   x
    O Krejčí František   90  
    Z Tomeš Antonín   90    
    Z Pinc Václav 90    
    Z Hochmann František   90  
    Ú Hallinger Václav 90  
    Ú Hübš Jaroslav 90    
    Ú Havlín Oldřich 90    
    Ú Knížek Jan 90    
    Ú Wimmer Jan 90    

  • Vršovickým podařilo se včera urvati další bod v ligové soutěži, ač nastoupili k tomuto zápasu s 3 náhradníky za Tichaye, Průška a Vlčka. Rozehráli se teprve v druhém poločase, když útok byl přestaven zřejmě k svému prospěchu. Knížek s Wimrem tvoří tak dokonale sehranou dvojici, že je věru škoda staviti jej do středu, kam konečně ani svým stylem hry se nehodí. Rovněž Hallinger není křídlo, dokázal to včera, kdy po změně místa 2 brankami zachránil svému klubu bod. Záloha i obrana si chvílemi s neobyčejně disponovaným útokem nevěděla rady, Bělík nemohl si naříkati na nezaměstnanost. Meteor měl nejlepší řadu v útoku a v tomto opět oporu v dvojici Máca-Ryšavý. V záloze hrál jako obvykle spolehlivě Čepelák, oba křídelní nebyli na výši situace, obrana si často zahřešila, překvapila však umístěnými, dlouhými odkopy. Zápas řídil za onemocnělého p. Mináře p. Veselý celkem dobře, ovšem prve jmenovaného nenahradil.

    Prvý poločas rozhodl za střídavé hry ve svůj prospěch Meteor pěknou ranou Čepeláka druhou brankou, docílenou Mácou při kopu z rohu. V druhém poločase Vršovice přestavují útok. Sestava: Wimer, Knížek, Havlín, Hallinger, Hübsch, lépe se osvědčuje. Ve 4. minutě 11m kop za ruku, vstřelený Tomešem, Tranta chytá, o minutu později Hallinger z téhož za foul na Hübsche střílí prvnou branku. V 17. minutě Krejčí vypomáhá si foulem, není mu to však nic platné, neboť penalty Máca proměňuje v třetí branku. Vršovice se rozehrávají a dík 2 úspěšným ranám Hallingera v 37. minutě je vyrovnáno. Domácí mají v 41. minutě příležitost získati i druhý bod, Bartůněk však přisouzený 11m kop střílí vedle. Obě mužstva dohrávala v 10. Čepelák II. byl vyloučen v poslední minutě I. poločasu pro unfair hru, Kašpar krátce před koncem pro nežádoucí rozpravu se soudcem.

    tribuna / 14.12.1925



    Hráno v Libni u mizícího mostu za dosti četné návštěvy a na nemožném hřišti - lépe řečeno kluzišti. Že bylo hodně pádů víceméně bolestivých, netřeba podotýkati. U některých přestupků bylo těžko rozsouditi, zda jsou zaviněny nebo výsledkem nejistoty na kluzké půdě. Soudce p. Veselý učinil některá rozhodnutí, jež provázelo obecenstvo projevy nevole, ovšem každý podle své klubové příslušnosti. Pořadatelé měli by příště resolutněji postupovati vůči rušitelům pořádku. Meteor hrál na vítězství a jistě by se mu to bylo podařilo, nebýti vyloučení Čepeláka II. před koncem prvé půle. Sestava: Tranta, Hasman, Tengler, Bartůněk, Čepelák I. a II., Janovský, Ryšavý, Máca, Tošner a Rozvoda se osvědčila, ač nehrál Král. Mužstvo pohybovalo se jistěji a udrželo slabou převahu po celý zápas.

    Vršovičtí v sestavě: Bělík, Kašpar, Krejčí, Tomeš, Pinc, Hochmann, Hallinger, Hübsch, Havlín, Knížek a Wimmer, nepodali zvláštní hry. Byli nerozhodní. Ani prudká dvojice Knížek-Wimmer nic nepořídila proti dobře hrající obraně domácích. Hallinger sem tam něco zkazil v prvém čase, ale ve druhém to napravil agilností.

    Průběh: Domácí v 11. minutě Tošnerem podání Ryšavého získají vedení. Meteor vytrvale tísní. Hosté oplácejí náhlými výpady, taženými Knížkem, které dobrá hra záložníků s Čepelákem I. v čele úspěšně odvrací. Tomeš hraje slabě, "kiksne" a Meteor vede 2:0 hlavičkou Čepelákovu. Před pausou soudce vylučuje Čepeláka st. Po přestávce Hasman zaviní ruku, Tranta však chytá Tomšovu slabou ránu z 12y. Za to však nemůže zabrániti prvé brance hostí (Hallinger) z druhé 12yardovky, diktované za sražení. Meteor, ač hraje o 10 lidech, se nedá a "prohání" své protivníky. Ve 14. minutě promění Máca 12yardovku za foul Ryšavého. Stav 3:1 pro Meteor, jenž se zdá vítězem. Ale Hallinger po delší přípravě opraví na 3:2 a teď Vršovice nasazují tempo a ve 33. minutě Hallingerovi podaří se konečně vyrovnati. Ještě jednou má Meteor příležitost strhnouti na sebe vítězství, ale 12yardovka za sražení Máci jde vedle. Rohů 4:3 pro Vršovice.

    národní listy / 14.12.1925



    Hrálo se včera dopoledne jako ligový zápas na hřišti Meteor v Praze na těžkém umrzlém terénu. V prvé půli měli převahu Meteor a branky vstřelil Tošner v 11. minutě, druhou pak v 38. minutě Čepelák. Po poločase v 10. minutě diktoval soudce těsně za sebou dvě penalty proti domácím, z nichž druhou se podařilo hostům umístiti. To je povzbudilo tak, že byli až do konce v převaze, a přes to, že Máca zvýšil z penalty score na 3:1, dovedli vyrovnati krásnými ranami Hallingerovými v 25. a 30. minutě. Soudce Šťastný řídil zápas velmi špatně a svou reputaci si nenapravil ani vyloučením Čepeláka mladšího v prvé polovici a Kašpárka z Vršovických v druhé polovici.

    lidové noviny / 14.12.1925