AFK VRŠOVICE - SK ČECHIE PRAHA VIII   

4:1 (2:1)

Neděle 06.12.1925, 14:00 hodin • Hřiště AFK Vršovice - Praha, Vršovice • Středočeská 1. liga (1925/1926) • 10. kolo

Branky: 7. Hübš, 24. + 67. Hochmann, 78. Tomeš - 2. Šesták

Vyloučení: 74. Šesták, 80. Burda

Rozhodčí: Košťál

Diváci: 1 000


Soupisky mužstev

AFK Vršovice

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Bělík Vladimír   90    
    O Krejčí František   90  
    O Kašpar Antonín   90    
    Z Hochmann František 90
    Z Pinc Václav   90    
    Z Průšek Jaroslav   90    
    Ú Wimmer Jan   90    
    Ú Havlín Oldřich   90    
    Ú Vlček Jan   90    
    Ú Hübš Jaroslav 90    
    Ú Tomeš Antonín 90    

SK Čechie Praha VIII 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Štěpánek Karel   90    
    O Káclt Karel   90    
    O Štochl Jindřich   90    
    Z Karel František   90    
    Z Burda Václav   79   x
    Z Čermák Josef   90    
    Ú Mašat Antonín   90    
    Ú Šesták Emanuel 73   x
    Ú Petrák Václav 90    
    Ú Porkart Josef 90    
    Ú Mareš Adolf   90    

  • Oba kluby měly v mistrovsví stejnou smůlu; doposud nedocílily jediného bodu. Domácím podařilo se konečně protrhnouti smůlu, ač nepodali obvyklé hry. Nastoupili s mužstvem: Bělík, Krejčí, Kašpar, Hofman, Pinc, Průšek, Wimr, Hübsch, Vlček, Havlín, Tomeš. Nejlepší řadou mužstva byla záloha, zejména Pinc si velice dobře vedl. V útoku možno mluviti pouze o pravé straně, kde Hübsch s Wimrem se velice pěkně sehrávají. Za to levá zkazila vše, co zkaziti se dalo. Čechie přestavila mužstvo k vlastnímu prospěchu. Ovšem ani toto rozhodnutí nestačí již asi ku změně jejího osudu a tak se vší pravděpodobností skončí ligovou soutěž bez bodu, za to však s rekordním počtem obdržených branek. Jedinou útěchou může jí býti poměrně nejlepší výsledek proti našim leadrům. Ale ani zkušenost ze zápasů se Slavií neodradila hráče od tvrdé hry, na včerejším terrainu zvlášť nebezpečné a odsouzení hodné, i tentokráte soudce p. Košťál musel ztenčiti jejich řady o jednoho, s přílišnou vervou bojujícího. I v tomto matchi hosté ujali se vedení, když za scrumage Burda poslal míč Bělíkovi do sítě. Leč již v 9. minutě zkazil jim radost Hübsch vyrovnávací brankou, svědčící o jeho pohotovosti. Za střídavé hry, kdy Čechie několikráte nebezpečně ohrozila branku domácích, podařilo se Hofmanovi ve 26. minutě dlouhou ranou překvapiti brankáře hostí druhou brankou. Po změně stran zajišťuje Hofman domácím vedení třetí branou, kopií to předcházející. Brankář Čechie na několik minut odchází ze hřiště pro zranění, toho využívá Wimr k zakončení score na 4:1. Čechie přidává, útočí, než vše již je marno. Zápas řídil objektivně p. Košťál.

    tribuna / 7.12.1925



    Předzápas Vršovický SK v. S. Sdružení 1:0 ukončen 12 minut před koncem.

    Ligový zápas nepřinesl nám toho, čeho jsme očekávali. Čechie tvrdá, Vršovice rozptýleni. Jediní Wimmer a Hochmann na svých místech.

    Na zasněženém svém hřišti a při pěkném mrazíku, bojovaly Vršovice o vítězství. Hned po výkopu vyráží Wimmer, útočí, jsa však obstaven, ztrácí míč a vedení ujímá se Čechie, která ve 2. minutě dociluje Šestákem branky. Ve 4. minutě získává roh, ale zahazuje Vrš. probíjejí se k brance Čechie a Hübsch v 7. minutě vyrovnává. Ve 12. minutě dociluje Čechie rohu, přestřeluje však, ve 13. minutě se situace opakuje. Krejčí vyráží ztrácí však míč: ten hnán Čechií a již se zdá že sedí, když v tom Bělík zachraňuje. V 19. minutě roh proti Čechii: ve 20. minutě se opakuje, ale situace zůstává nezměněna. Čechii přibývá na útočnosti, Bělík je bombardován. Ve 24. minutě přiklání se štěstí na stranu Vršovic a Hochmann střílí 2 branku. Čechie přidává, dociluje ve 27. minutě rohu, ale nemohouc ho změniti v branku začíná tvrdou hru. Hübsch přihrává Wimmerovi, ten však přestřeluje. Čechie v pěkném tempu útočí, Šesták střílí, ale přestřeluje. V 35. minutě získává Čechie roh, který však zahazuje. Hráči teď stávají se nervosními a v 38. minutě zaviňují trestní kop, který však Vršovice zahazují.

    V druhém čase Čechie uniká se ke tvrdé hře. Ve 3. minutě napínavý okamžik před brankou Čechie. Ta však přechází v útok a ve 4. minutě získává roh, který málem byl by skončil v brance Vrš. Vršovice přes svou naprostou roztříštěnost zmohou se na útok a v 7. minutě docilují rohu. V 8. minutě nový. Hraje se na obou stranách nervosně, střílí se marně a mnoho dobrých chancí přichází nazmar. 18 minuta proti Vršoviccíh trestný kop: Čechie zahazuje. Útočí a Bělík je ostřelován. Ve 22. minutě docilují Vršovice opět rohu. Ženou a Hochmann končí brankou. Čechie stává se tvrdší a v 29. minutě vylučuje soudce Šestáka. Minutu potom klesá brankář Čechie v goalu a zůstává ležet. Zbytečná přestávka, neboť byl odnesen, za chvíli se zdráv vrací. Docílený tím kýžený úspěch je prabídný. Konečně Vršovice se rozehrávají, Wimmer přihrává hlavou Tomeš střílí a 33. minuta končí posledním goalem v síti Čechie. V 35. minutě vyloučen Burda. Hra potom zůstává bez zajímavosti. Soudcoval p. Košťál, který snad bez vlastní viny poškodil jednou Čechii. Návštěva slušná.

    národní listy / 7.12.1925



    Včerejší ligový zápas na vršovickém hřišti vyhráli domácí zaslouženě a získali pak po prvé dva body v lize - nepočítáme-li přiřčené jim dva body za nenastoupení žižkovského Slavoje. Měli sice mužstvo dosti oslabené, bez Knížka a Tichaye, ale i tak dosáhli lepšího výsledku, než před týdnem Slavia. Hra nebyla ažtak valné úrovně. V útoku uspokojil jediný Wimmer a Hübsch, záloha dobrá a obrana jakž takž ušla. Čechie hrála rychle a ostře, místy dosti tvrdě, zač byla trestána vyloučením hráče. Branky nastřílel pravý záložník Hochmann 2, Hübsch a Wimmer. Čechie dobyla branky hned na začátku hry ze shluku. Před slabou návštěvou řídil hru spolehlivě Košťál.

    lidové noviny / 7.12.1925