SK METEOR PRAHA VIII - BOHEMIANS AFK VRŠOVICE   

0:7 (0:2)

Neděle 08.03.1931 • Hřiště Meteor Praha - Praha, Libeň • I. asociační liga (1930/1931) • 9. kolo

Branky: 28. Lanhaus, 32. + 53. + 68. + 75. + 81. Bejbl, 89. Skála

V 32. min. neproměnil pokutový kop Kindl!

Rozhodčí: Kubík

Diváci: 1 000


Soupisky mužstev

SK Meteor Praha VIII

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Hroneš Václav   90    
    O Jonák Václav   90    
    O Buriánek Josef   90    
    Z Bartůněk Jiří   90    
    Z Parkán Bohumil   90    
    Z Rozvoda František   90    
    Ú Novotný ?   90    
    Ú Král Oldřich   90    
    Ú Palman ?   90    
    Ú Kindl ?   90    
    Ú Podlipský ?   90    

Bohemians AFK Vršovice 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Hochmann František   90    
    O Krejčí František   90    
    O Kučera Jaroslav   90    
    Z Kolenatý František   90    
    Z Lanhaus Antonín 90    
    Z Tyrpekl František   90    
    Ú Wimmer Jan   90    
    Ú Knížek Jan   90    
    Ú Bejbl Karel 90    
    Ú Skála Jaromír 90    
    Ú Šedivý Antonín   90    

  • Jediné ligové utkání v Praze, sehrané včera na hřišti Meteoru, skončilo hladkým vítězstvím Bohemians, kteří byli téměř po celý zápas v převaze. Meteor dovedl jen v prvních minutách udržeti rovnocenou hru.

    Bejbl skvělým dirigentem útoku

    Cetrforward vršovických měl zase včera jednou skvělý den. Bezvadně prohazoval míče, zásoboval křídla dlouhými přihrávkami a byl též střelecky výborně disponován. Wimmer a Šedivý hráli dobře. Z obou spojek neměl zejména Skála štěstí ve střelbě. Tak jako útok převýšila i záloha o třídu ony řady soupeře. V jisté obraně vynikal Hochman v brance.

    Obětavá obrana uchránila Meteor před větší porážkou

    Byl to zejména Hroneš v brance, který častými zásahy si vynutil, že hosté nedocílili ještě většího score. Z obránců byl Burianek lepší svého partnera. V záloze byl nejlepším Rozvoda. Forward měl v poli pěkné momenty, před brankou nedovedl však využít několik, zřídka se mu naskytnuvších chancí. Soudce p. Kubík z Kladna byl objektivním a jistým rozhodčím.

    Průběh hry

    Po několika minutách rovnocenné hry Bohemians v 28. min. získali vedení ranou Lanhanse. V 30. min. penalty vyrazil Hochman skvělým způsobem. V 36. min. dobyl Bejbl druhého goalu. Po změně stran scoroval v 8. min. Bejbl z centru Šedivého. V 22. min. přihrál Kolenatý Bejblovi a ten vstřelil čtvrtou branku. V 31. minutě proměnil Bejbl podání Šedivého v pátý goal. V 37. minutě dorazil Bejbl zblízka ránu Šedivého. 6:0. Minutu před koncem upravil pak Skála dlouhou ranou konečné score na 7:0.

    Pondělní list / 9.3.1931


    Na novém hřišti libeňského Meteoru pokračovali Vršovští v ligovém mistrovství, zatím co jejich soupeř, odsouzený už k sestupu do II. třídy, nedovedl ani tentokráte zabránit veliké porážce. Útok Bohemians byl nejlepší řadou vítězů a střelecky disponovaný Bejbl vyjádřil pěknou hru i převahu hostí. Jako minulou neděli proti Viktorii, tak také dnes vzdoroval Meteor jen v prvém poločasu a teprve v 28. min. padla první branka, vstřelená po kopu z rohu Lanhausem. Ve 32. min. Kindl zahodil jedenáctimetrovku proti Bohemians a ve 35. min. Bejbl vstřelil druhý goal hostí. Po změně stran ovládli již Vršovští pole dokonale a hladce zvítězili. Bejbl scoroval v 8., 24., 30. a 37. min., poslední goal dal minutu před koncem hry Skála. Před návštěvou 1 000 diváků soudcoval kladenský Kubík.

    Lidové noviny / 9.3.1931


    U Bohemians vynikl Bejbl v útoku; záloha i obrana byly spolehlivé. Meteor měl nejlepší hráče v Kindlovi a Jonakovi, ostatní zejména záložníci byli slabší. Vedení ujali se Bohemians ve 28. min. Lanhausem po kopu z rohu. Ve 32. min. Kindl neproměnil 12y. V 35. min. zaznamenal Bejbl druhou branku Bohemians. Týž hráč byl v 7., 23., 30., a 36. min. druhého času autorem dalších branek. Minutu před koncem hry uzavřel Skála score. Zápas řídil před 1 000 diváky Kubík z Kladna.

    Národní listy / 9.3.1931


    Ligový zápas, hraný na hřišti Meteoru, skončil hladkým vítězstvím Bohemians, kteří v každém směru byli lepší svého soupeře. Mužstva nastoupla v sestavách: B o h e m i a n s: Hochman, Krejčí, Kučera, Kolenaty, Lanhaus, Tyrpekl, Wimmer, Knížek, Bejbl, Skála, Šedivý. M e t e o r: Hromeš, Junák, Burián, Bartůněk, Parkán, Rozvoda, Novotný, Král, Palma, Kindl, Podlipský. Z jednotlivců u Bohemians vynikl Bejbl v útoku; záloha i obrana byly spolehlivé. Meteor měl nejlepší hráče v Kindlovi a Jonákovi, zatím co ostatní, zejména záložníci, byli slabší. Vedení ujali se Bohemians ve 28. min. Lanhausem po kopu z rohu. Ve 32. min. Kindl neproměnil 12y kop. Ve 35. min. zaznamenal Bejbl druhou branku Bohemians. Týž hráč byl v 7., 23., 30. a 36. min. druhého poločasu autorem dalších branek. Minutu před koncem hry uzavřel Skála score 7. brankou. Zápas řídil před 1 000 diváky soudce Kubík z Kladna.

    Večer / 9.3.1931