SK KLADNO - BOHEMIANS AFK VRŠOVICE   

1:1 (1:1)

Neděle 29.03.1931 • Hřiště SK Kladno - Kladno • I. asociační liga (1930/1931) • 8. kolo

Branky: 9. Kloz - 20. Skála (z pen.)

V 51. min. neproměnil pokutový kop Hendrych!

Rozhodčí: Fryš

Diváci: 2 000


Soupisky mužstev

SK Kladno

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Šesták Oldřich   90    
    O Petřík Emanuel   90    
    O Brož Václav   90    
    Z Üblacker Ferdinand   90    
    Z Kraus Karel   90    
    Z Černý Antonín   90    
    Ú Rajniš František 90    
    Ú Kloz František 90    
    Ú Kohout Karel 90    
    Ú Junek Josef 90    
    Ú Hendrych František   90  

Bohemians AFK Vršovice 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Hochmann František I.   90    
    O Krejčí František   90    
    O Kučera Jaroslav   90  
    Z Kolenatý František   90    
    Z Lanhaus Antonín   90    
    Z Tyrpekl František   90    
    Ú Wimmer Jan   90    
    Ú Knížek Jan 90    
    Ú Bejbl Karel   90    
    Ú Skála Jaromír 90    
    Ú Šedivý Antonín 90    

  • Včerejší jediný ligový zápas sehrán byl na Kladně. Skončil do jisté míry překvapením, neboť Bohemians nedovedli zvítěziti a musili se spokojiti remisou. Mizerné, studené počasí mělo nepříznivý vliv na návštěvu, neboť se dostavilo kolem 2 000 diváků. Ti však byli odměněni dobrou podívanou. Zápas pochopitelně hrán byl velmi ostře a úporně bylo bojováno o vítězství.

    Team Bohemians měl velmi těžkou posici, neboť Kladno, povzbuzováno svým obecenstvem, snažilo se podati ten nejlepší výkon. Bejbl byl výborně držen Krausem, přesto však často dostával se před branku domácích, kde však byl obranou zneškodněn. Knížek byl agilnější Skály, který tentokrát zůstal dlužen své pověsti jako střelec. Šedivý byl daleko lepší Wimra. Útok Bohemians se rozehrál teprve ve druhé půli, kdy stále se vracel před branku Kladna, neměl však štěstí, neboť shodou okolností nemohl žádnou ze chancí využíti. Často se zdálo, že goal je neodvratný a přece v posledním okamžiku situace pro Kladno byla zachráněna. Za výkon v druhé půli zasluhovali Bohemians těsně vyhrát. Záloha hrála dobře, Kolenatý napravil některé slabší momenty obětavostí. Tyrpekl jako vždy byl na výši situace, Lanhaus se rozehrál teprve ve druhé půli. Kučera s Krejčím tvořili dobrou dvojici a dovedli zmařiti i ty nejlépe založené útoky Kladenských. Hochman zhostil se své úlohy dobře.

    Nerozhodně jest úspěch Kladna

    Je to již tradicí Kladna, že v rozhodném okamžiku zklame. Tento se naskytl, když na počátku druhé půle bylo proti B. diktováno penalty. Jeho umístění bylo by zpečetilo osud hostí, neboť by byl náskok velkou vzpruhou pro všechny. Jako celek zasluhovalo si Kladno konečný, nerozhodný výsledek. Slabší umění nahradili všichni agilností. Vydrželi tempo i v době náporu B. a tím zajistili si cenný bod. Výsledek je jistě jejich úspěchem. V útoku byl slabý Junek, chyboval stálým driblingem. Nováček, býv. dorostenec Kohout, snažil se, přirozen však jako vůdce útoku nestačil. Dravý Kloc byl velmi dobře střežen. Poměrně nejlepší byla obě křídla. V záloze překvapil svým výkonem Kraus. Střežil výborně vnitřní trio Bohemians a také vykonal pro útok a obranu kus poctivé práce. Má nesporně velkou zásluhu o výsledek. Byl vytrvalý a dovedl vypomoci i svým křídelním spoluhráčům. Černý a Übelacker zhostili se svého úkolu celkem bezvadně a dovedli v pravý čas rušiti rychlé útoky křídel protivníka. Obrana měla dobrý den, ovšem nutno konstatovati, že ku konci zápasu hráli oba obránci i se Šestákem se značnou dávkou štěstí.

    Styl zápasu a soudce

    Zápas pochopitelně hrán byl velmi ostře, chvílemi tvrdě, čemuž hleděl všemožně zameziti soudce p. Fryš. Trestal v poli každou maličkost, čímž ovšem match rozkouskoval, před goalem však měl býti ještě přísnější. Dvě penalty nevyjadřují dobře všechny fouly, které se před oběma brankami staly. Řídil však zápas poctivě, třebaže mu obecenstvo úkol ztěžovalo.

    Průběh hry:

    Ve 2. min. prvá rána na branku B. Hned nato Hochman se štěstím zachraňuje. V 9. min. po trestném kopu dostává míč Kloc a ranou k tyči vstřeluje 1. goal pro Kladno. Domácí znovu útočí. Skála střílí vedle. Nebezpečí u branky B., Kloc hlavou vedle. V 15. min. Kučera sráží ránu Kloce na roh. Kl. má převahu. Kučera odvrací na roh, po něm Hochman s námahou chrání. Ve 20. min. sražen Wimmer a nařízené penalty proměňuje Skála ve vyrovnávací branku. Hra vedena je tvrdě. Ve 27. min. Hendrych střílí vedle z pěkné posice. Roh B. Kl. má štěstí, když Šestákovi dvakrát vypadně míč z rukou, chytá však skvěe tvrdý shoot Skály. Trestný kop Hendrycha vrácen Kučerou. Übelacker zraněn, hra přerušena na 3 minuty. V 37. min. Tyrpekl zachraňuje vyložený goal po úniku Kohouta. Ve 40. min. Šesták chytá pěkně provedený trestný kop Kolenatého.

    Druhá půle - Obě mužstva nasazují ostré tempo, dobrá chance Kl., Hendrych však zahazuje. Ve 4. min. sólo Bejbla, rána jde těsně vedle. V 6. min. Kučera zaviní ruku v trestném území, Hendrych však střílí Hochmanovi do rukou. Zahozena tím skvělá příležitost. Roh Kl. Obecenstvo i hráči nervosní. Ve 13. min. Bejbl střílí ze 3 kroků do tyček, odražený míč úplně volný Wimmer posílá vedle. V 15. min. zachraňuje Hochman. Roh Kl., Tyrpekl skvěle zaráží Kloce. Ve 22. min. dobývají B. roku. Ve 24. min. obležena branka Kl., míč třikrát vyražen z goalu. Ohromné štěstí Kladna, že v rozhodném okamžiku Skála míč nezasáhl. Kl. oplácí, Hochman zachraňuje. Trestný kop Skály zachycen Šestákem. Ve 32. min. přehlédnuta ruka v trestném území Kl. Hra je vedena velmi ostře. Branka Kl. ve 40. min. jen velkým štěstím není dobyta. Roh B. V 41. min. Skála ze vzdálenosti 2 m přestřeluje. Bohemians vytrvale útočí, obrana Kl. zoufale a se štěstím brání. Ve 43. min. ve scrumagi zraněn Šesták, trestným kopem proti Boh. končí zápas.

    Večer / 30.3.1931