BOHEMIANS PRAHA 1905 - SK SIGMA OLOMOUC   

1:1 (0:1)

Sobota 15.10.2022, 16:00 hodin • Městský stadion Ďolíček - Praha, Vršovice • FORTUNA:LIGA (2022/2023) • 12. kolo

Branky: 70. Dostál - 3. Poulolo

ŽK: 90 + 2. Köstl - 31. Chvátal

Rozhodčí: Batík - Podaný, Líkař (Rouček)

Delegáti: Tandler, Teuber

Diváci: 4 892


Soupisky mužstev

Bohemians Praha 1905

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
1 B Valeš Roman 90
23 O Köstl Daniel 90
34 O Křapka Antonín 90
28 O Hůlka Lukáš 90
16 Z Dostál Martin 90
4 Z Jindřišek Josef (C) 90
8 Z Jánoš Adam 68
19 Z Květ Roman 76
12 Z Kovařík Jan 61
20 Ú Drchal Václav 61
33 Ú Prekop Erik 90

SK Sigma Olomouc 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
31 B Trefil Jakub 90
39 O Pokorný Jakub 90
32 O Beneš Vít 90
22 O Poulolo Florent 90
20 Z Chvátal Juraj 45
7 Z Breite Radim (C) 88
28 Z Spáčil Jiří 90
30 Z Navrátil Jan 88
35 Z Sláma Jiří 77
14 Ú Růsek Antonín 90
13 Ú Chytil Mojmír 89
  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
17 Z Hála Martin 21
24 Ú Puškáč David 29
6 Z Beran Michal 22
9 Ú Mužík Ladislav 14
  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
19 O Vraštil Lukáš 45
9 Ú Zifčák Pavel 13
12 Z Sedlák Jan 2
6 Z Šíp Jáchym 1
11 Z Zlatohlávek Tomáš 1

  • Fotbalisté Bohemians 1905 remizovali v utkání 12. kola první ligy s Olomoucí 1:1. Hosty poslal už ve třetí minutě do vedení Florent Poulolo, ale v 70. minutě srovnal Martin Dostál. Oba týmy se spolu ve 37. vzájemném duelu v nejvyšší soutěži už posedmnácté rozešly nerozhodně a protáhly aktuální sérii bez porážky na čtyři ligová utkání.

    Bohemians coby domácí tým znovu nezvítězili a získali v Ďolíčku v této sezoně pouze tři z celkových 19 bodů. Naopak Hanáci venku v lize počtvrté za sebou neprohráli. Pražané klesli na páté místo, Olomouc je v neúplné tabulce šestá o čtyři body zpět.

    Oba celky podle očekávání nastoupily v rozestavení se třemi stopery. Zatímco Pražané hráli ve stejné základní sestavě jako před týdnem, trenér Sigmy Jílek udělal jednu změnu oproti minulému vítěznému utkání se Slavií. V obraně místo nemocného Zmrzlého nasadil Poulola a tah mu vyšel dokonale.

    Francouzský stoper si hned ve třetí minutě krátce po rohovém kopu naskočil na centr z levé strany od Slámy a hlavou otevřel skóre. Poulolo se v české lize prosadil potřetí a v této sezoně nejvyšší soutěže poprvé.

    Odpovědět mohl v 19. minutě Drchal, ale minul. Chvíli nato na opačné straně po Chytilově průniku postupoval k Valešovi z úhlu Navrátil a domácí brankář vyrazil míč na roh. Bohemians postupně převzali otěže a chvíli si vytvořili tlak, srovnat do pauzy ale nedokázali.

    Ve 32. minutě vyrazil Jánošovu střelu gólman Trefil jen před sebe, ale Hůlka nedokázal doklepnout. Poté po rohu mířil vedle na zadní tyči vedle Květ a v nastavení první půle Drchalův přízemní pokus vyrazil brankář Sigmy.

    Po změně stran Hanáci zpočátku dokázali otupit domácí tlak. V 56. minutě vypálil z úhlu Květ, ale Trefil s mírnými problémy zasáhl. Na opačné straně zamířil o chvíli později vedle hostující Chytil.

    Pražanům pak pomohly změny v sestavě. Jeden ze střídajících hráčů Hála, který přišel do Ďolíčku z Olomouce, v 70. minutě poslal centr do vápna, Květovu střelu ještě zblokovala obrana, ale odvrácený míč Dostál z hranice vápna z voleje poslal k tyči. I on se dočkal první branky v ligové sezoně.

    "Klokani" ožili a brzy mohli otočit stav. Köstl se v 73. minutě dostal k hlavičce, ale zblízka trefil olomouckého gólmana. Krátce nato po dobré kombinaci Prekop ze strany přízemní střelou těsně minul tyč.

    "Klokani" ožili a brzy mohli otočit stav. Köstl se v 73. minutě dostal k hlavičce, ale zblízka trefil olomouckého gólmana. Krátce nato po dobré kombinaci Prekop ze strany přízemní střelou těsně minul tyč.

    Ohlasy trenérů:

    Jaroslav Veselý (trenér Bohemians Praha 1905): "Jsem zklamaný z výsledku, ale docela hrdý na to, jak se kluci prezentovali, jak bojovali s nepřízní osudu. Vstoupili jsme do utkání velmi dobře, ale mrzí mě, že ze situace, na kterou jsme se chystali, dlouhého nákopu, uděláme zbytečný roh. Po něm hodně smolně inkasujeme polovlastní gól. Rozhodilo nás to, 15 minut jsme se hledali. Ale pak jsme nabrali sílu a náš výkon gradoval. Do konce prvního poločasu jsme si dokázali vytvořit nějaké šance, ve druhém jsme si šli za vyrovnáním. Zaslouženě jsme vyrovnali a do poslední chvíle jsme sahali po vítězství. Troufnu si říct, že měsíc zpátky bychom takové utkání prohráli 0:2. Teď vidím ohromný posun, kluci dokázali nepříznivý vývoj zlomit a aspoň vyrovnat. Bodů nemáme málo a věřím, že máme na to, abychom začali vyhrávat i doma."

    Václav Jílek (trenér SK Sigma Olomouc): "Z celkového vývoje a průběhu utkání musíme bod brát. Je to plusový bod zvenku. Z naší strany dobrý vstup do utkání, podpořený vedoucí brankou. Do 20. minuty jsme hráli velmi slušně, ale pak jsme 25 minut ztratili určité sebevědomí a kvalitu. Soupeř se snadno dostával do přechodů, uhrával balony nahoře a vyvinul velký tlak. Vytvořil si několik šancí, při kterých ještě nedokázal skórovat. Podobný průběh byl i v druhém poločase. Začátkem druhého poločase se tlak domácích rozbil, hrála se vyrovnaná partie. Naprosto klíčová byla vyrovnávací branka. Pak už je to na Bohemce strašně složité. Myslím, že zasloužený a pro nás velmi cenný bod."