ČAFC VINOHRADY - AFK VRŠOVICE   

2:1 (2:0)

Neděle 05.04.1925, dopoledne • Hřiště Č.A.F.C. u Olšan - Praha • I. asociační liga (1925) • 4. kolo

Branky: 35. Klíma, 43. Kašpar (vl.) - 88. Bejbl (z pen.)

Vyloučení: 80. Pechar

Rozhodčí: Štěpanovský

Diváci: 2 000


Soupisky mužstev

ČAFC Vinohrady

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Král Vojtěch   90    
    O Pechar Václav   79   x
    O Hubka Miloslav   90    
    Z Nosek Antonín   90    
    Z Kašpar Jaroslav   90    
    Z Čipera Karel   90    
    Ú Barták František   90    
    Ú Tichý Josef   90    
    Ú Pilát Václav   90    
    Ú Klíma ? 90    
    Ú Růžička ?   90    

AFK Vršovice 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Bělík Vladimír   90    
    O Kašpar Antonín   90    
    O Krejčí František   90    
    Z Havrda Jaroslav   90    
    Z Mašata Vladimír   90    
    Z Tomeš Antonín   90    
    Ú Wimmer Jan   90    
    Ú Knížek Jan 90    
    Ú Bejbl Karel 90    
    Ú Hallinger Václav   90    
    Ú Havlín Oldřich   90    

  • Neděle v Praze byla rušná přes to, že Slavia a D.F.C. z letenské trojice nehráli v Praze. Rušná hlavně proto, že krásné, slunné počasí vzbudilo konečně dobrou náladu v návštěvnících a že přinesla zajímavé boje i překvapení v průbězích sportovních událostí. O hře Sparty se mluví na jiném místě, stejně i o Slavii. Budiž zde učiněna zmínka o dvou blízkých rivalech Č.A.F.C. Vinohrady a A.F.K. Vršovice, kteří se utkali odpoledne na hřišti u Olšan v ligovém zápase, který pro Vršovice dopadl špatně - prohrály 2:1 (2:0) k nemilému překvapení svých příznivců.

    Jestliže Č.A.F.C. neměl nejen mnoho štěstí na počátku sezony, ale ani neukázal očekávané hry, napravil dnes svou reputaci. Byla to zvláště obrana (Hubka-Pechar) a záloha, které udržely v šachu rozháraně a časem jakoby bez zájmu hrající hosty (zejména jejich útočnou řadu); v útoku pak měl Pilát podíl na výhře, stejně jako Barták na pravém křídle. Jako Č.A.F.C. si vedl houževnatě od začátku po celou hru, tak Vršovice teprve v druhé půli se vložily důrazně do hry, majíce však již handicap dvou goalů, což se jim nepodařilo vyrovnati z důvodů již uvedených. Průběh hry byl tento: Vršovičtí nastoupili, jako by soupeře podceňovali. Brzo však byli rozčarováni nebezpečnými útoky Č.A.F.C., z nichž po přihrání Pilátově vstřelil Klíma vedoucí goal ve 35. minutě. Střídavé hry ukázal dobrou práci Kašpar ve středu domácí zálohy a často rušil ofensivu hostí. Druhý goal domácích padl ještě před přestávkou a byl zpola vlastní, neboť centre Barákovo nešťastně odraženo Kašparem (Vršovice) skončilo v Bělíkově síti. Vršovičtí byli v té chvíli již agilní ve hře, kterou však neudržovali při zemi ke své škodě.

    Po přestávce vedl Bejbl ostré útoky proti Vinohradským; jeden z nich ve 35. minutě zastavil Pechar tak, že byl za to vyloučen. Ale ani potom se nezlepšila situace hostí. Teprve ve 43. minutě odpískal výbojný soudce Štěpanovský ruku v trestném území domácích, a Bejbl z penalty vstřelil poslední branku dne; poté se pak bez příhody skončil rušný ligový zápas.

    sport / 8.4.1925



    Hráno včera dopoledne na hřišti Č. A. F. C. u Olšan. Ostře hraný zápas prohraný vlastní vinou Vršovic, které nastoupily s přílišným sebevědomím a soupeře podceňovaly. Rozčarování přinesla jim druhá branka, ale bylo již pozdě. Nervosita ovládla mužstvo, zmizel všechen elán, třebaže ke konci velmi nadšeně a obětavě se snažili útočníci aspoň vyrovnat. Č.A.F.C. příjemně překvapil; svůj systém hry musí však napříště změniti, neboť pomáhati si unfair způsobem není gentlementské. Soudce p. Štěpanovský měl dobrou vůli, některé chyby však přes všechnu úzkostlivost přehlédl. Průběh: Vršovice zahajují hru. Č.A.F.C. zmocní se míče a pilně obléhá. V 15. minutě Pilát krásně točí míč. Vršovice hrají laxně, naproti tomu obrana domácích pracuje velmi spolehlivě. V 35. minutě Klíma získá domácím vedení z nezištného přihrání Pilátova. Druhý úspěch padá po ostrém centru pravého křídla, když míč se odrazil od vlastního backa do sítě. Po přestávce Vršovice stupňují tempo, domácí však odolávají. V 35. minutě vyloučen Pechar. 4 minuty před koncem dikutuje soudce za ruku 12y trestný kop, který Bejbl proměňuje v čestný úspěch Vršovic. Za oboustranných útoků končí hra. Rohů 8:1 pro Vršovice. Návštěva velmi pěkná.

    národní listy / 6.4.1925



    Ligový zápas hraný včera na hřišti u Olšan. Domácí si vítězství zasloužili přes to, že poměr rohů 7:1 svědčil pro hosty. Ujali se ofensivy již v 35. minutě, kdy Klíma dobyl první branky v podání Pilátova a ještě před poločasem dobyli druhého goalu, když centr Bartáka se odrazil od Kašpara do sítě. Útoky Vršovic končily pravidelně u jisté dvojice Pechar-Hubka, kterou nepronikli, ani když v 35. minutě byl pro foul vyloučen Pechar. Teprve ve 42. minutě umístil Bejbl čestný goal z 12yardového kopu za ruku. Zápas řídil bezvadně Štěpanovský.

    lidové noviny / 6.4.1925