SK ČECHIE KARLÍN - AFK VRŠOVICE   

3:2 (1:2)

Středa 11.03.1925, 16:00 hodin • Hřiště SK Slavia Praha - Praha, Letenská pláň • I. asociační liga (1925) • 2. kolo

Branky: 2. Horský, 48. Vlček, 65. Severin - 6. Knížek, 21. Bejbl

Rozhodčí: Kraus

Diváci: 1 000


Soupisky mužstev

SK Čechie Karlín

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Homola František   90    
    O Paulín Jan   90    
    O Dvořák Josef   90    
    Z Štverák Bohumil   90    
    Z Paulín Emil   90    
    Z Kučera Karel   90    
    Ú Karas Jaroslav   90    
    Ú Vlček Jaroslav 90    
    Ú Schiessl Jaroslav   90    
    Ú Severin Karel 90    
    Ú Horský Miroslav 90    

AFK Vršovice 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Bělík Vladimír   90    
    O Kučera Jaroslav   90    
    O Krejčí František   90    
    Z Havrda Jaroslav   90    
    Z Mašata Vladimír   90    
    Z Hochmann František   90    
    Ú Wimmer Jan   90    
    Ú Knížek Jan 90    
    Ú Bejbl Karel 90    
    Ú Hallinger Václav   90    
    Ú Bureš Otokar   90    

  • Když nastupovala 11. března mužstva k ligovému zápasu na hřiště, bylo velmi málo těch, kteří věřili, či spíše doufali ve vítězství Karlínských; neočekávané stalo se však skutkem. A není možno říci, že neprávem. Výsledek odpovídá plně průběhu hry, a měly-li Vršovice občas daleko více ze hry, byli to karlínští, kteří dovedli vytvořiti tak nebezpečné situace, že nevyužití jich, bylo uměním - ovšem ne footballovým. Tvrdě umrzlý terén ztěžoval dosti hru zvláště, když chvílemi padal i sníh. Čechie scorovala k všeobecnému překvapení po prvé hned ve 2. minutě, když volný kop Štverák odcentroval, a Horský vedle vyběhnuvšího brankáře vstřelil míč do sítě. Vršovice povzbuzeny, odpověděly několika útoky, a při jednom z nich Knížek ze značné dálky nečekanou ranou vyrovnal. Za střídavých útoků, v nichž zřejmou prevahu měly Vršovice podařilo se v 21. minutě Bejblovi jeho typickým způsobem obejíti obránce a vsítiti vítězný goal. Po poločase očekávaly se další branky Vršovických, ale zatím hned ve 3. minutě Vlček takticky využil chyby náhradního pravého backa zelenobílých, jenž spoléhal, že brankář míč chytí; Vlček však byl rychlejší a vyrovnal. Tento goal zřejmě Vršovice deprimoval a Čechie ujímala se stále více iniciativy, což také Severin vyjádřil ve 20. minutě, vstřeliv ze skvělého sóla vítěznou branku. U Čechie byl nejlepším mužem Štverák. Vedle něho vynikli Homola a Severin. Vršovičtí ukázali sice v poli pěknou kombinační hru, zvláště v útoku, ale vložili vše do hry, až již bylo pozdě. Hlavní oporu měli v Krejčím na backu a v Bejblovi. Obě křídla dosti zklamala. Soudcoval Eda Kraus, jenž měl sice dobrou snahu býti nestranným, ale v off-sidech dopustil se několika hrubých chyb. Návštěva byla na všední den a na špatné počasí slušná.

    sport / 18.3.1925

     

     


    Včerejší ligový zápas, hraný asi před 1 000 diváků na Slavii, přinesl překvapení, neboť v neděli Vršovice vyhrály nad Karlínskými 2:0. Překvapující score odpovídá průběhu zápasu, jenž hrán na umrzlém terrainu. Čechie dobyla vedení hned v 2. minutě, ale Vršovice vyrovnaly v 6. minutě Knížkem a v 21. minutě dobyly vedení, když Bejbl krásně prošel. V 3. minutě druhé půle Vlček, využitkovav hrubé chyby náhradního pravého backa V., vyrovnal. Ve 20. minutě Severin rozhodl zápas šťastným rohem, jehož výsledkem byla 3. branka Čechie. Zbývající čas byl vyplněn otevřenou hrou, v níž Karlínští měli lepší chance. Soudce p. E. Kraus.

    Předzápas měli hráti amateuři a profes. Slavie, ale mužstva nastoupila kombinovaná k trainingu, v němž zelení (profes.) zvítězili 4:2.

    národní listy / 12.3.1925

     

     


    Včerejší ligový zápas profesionálních mužstev přinesl nečekané vítězství Karlínských, jež však odpovídá plně průběhu matche. Umrzlý terén značně ztěžoval přesné sledování a stoping míče. Čechie scorovala hned ve 2. minutě Horským vedle vyběhnuvšího brankáře, Vršovice však v 6. minutě odpověděly goalem Knížkovým, vstřeleným z dálky a Bejbl v 21. minutě dobyl vítězného goalu. Po poločase opět hned v 3. minutě vyrovanl Vlček po hrubé chybě pravého backa. Tento goal zdeprimoval Vršovické tak, že dovolili Severinovi vstřeliti v 20. minutě vítěznou branku. Zápas řídil Eda Kraus, jenž v offside dopustil se několika hrubých chyb.

    lidové noviny / 12.3.1925