BOHEMIANS PRAHA 1905 - AC SPARTA PRAHA   

0:1 (0:0)

Sobota 06.06.2020, 20:00 hodin • Městský stadion Ďolíček - Praha, Vršovice • FORTUNA:LIGA (2019/2020) • 28. kolo

Branky: 84. Tetteh

ŽK: 17. Mosquera, 28. Hronek, 52. Osmančík, 78. Levin, 87. Vaníček - 35. Štětina, 58. Dočkal

Rozhodčí: Proske - Kotík, Dresler (Adámková)

Delegáti: Ubias, Kabyl

Diváci: 125


Soupisky mužstev

Bohemians Praha 1905

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
  1 B Valeš Roman   90    
  16 O Dostál Martin   90    
  23 O Köstl Daniel   90    
  27 O Bederka Jiří   90    
  5 O Bartek David   90    
out 19 Z Květ Roman   55    
  4 Z Jindřišek Josef (C)   90    
out 6 Z Levin Vladislav   89  
out 7 Z Hronek Petr   69  
  28 Z Hůlka Lukáš   90    
out 18 Ú Mosquera Jhon   45  

AC Sparta Praha 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Heča Milan   90    
out   O Sáček Michal   74    
    O Hancko Dávid   90    
    O Štětina Lukáš   90  
    O Frýdek Martin   90    
    Z Hložek Adam   90    
out   Z Trávník Michal   89    
    Z Kanga Guélor   90    
out   Z Dočkal Bořek (C)   89  
out   Z Karlsson David Moberg   77    
out   Ú Kozák Libor   45    
  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
in 70 Ú Osmančík Pavel   45  
in 17 Z Vodháněl Jan   35    
in 22 Z Vaníček Antonín   21  
in 9 Ú Keita Ibrahim   1    
  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
in 30 Ú Tetteh Benjamin 45    
in 32 0 Vindheim Andreas   16    
in 15 O Hanousek Matěj   13    
in 36 Z Karabec Adam   1    
in 40 Z Mandjeck Georges   1    

  • Fotbalisté Sparty zvítězili v 28. kole FORTUNA:LIGY na hřišti Bohemians 1905 1:0 a posunuli se na čtvrté místo s dvoubodovou ztrátou na třetí Liberec. Třetí výhru Letenských po sobě zařídil v 84. minutě Benjamin Tetteh. Naopak vršovický celek nenavázal na předchozí čtyři výhry a zůstal desátý.

    Bohemians se ve třetím domácím utkání po koronavirové pauze mohli poprvé spolehnout na podporu "kotle" se zhruba čtyřmi desítkami fanoušků včetně bubeníků. Další příznivci sledovali malé pražské derby originálně pomocí štaflí a vysokozdvižných plošin přes zeď naproti hlavní tribuně. Již tradičně se lidé sešli na střechách a balkonech přilehlých domů, na nichž nechyběly vlajky "Klokanů".

    První poločas nabídl minimum šancí. Žádný z týmů nevyslal přímou střelu na branku. Sparta od začátku častěji držela míč, ale jedinou zajímavější příležitost si vytvořila v šesté minutě, kdy si do vápna naběhl stoper Hancko, jenže přestřelil. Po téměř půl hodině hry pak slovenský reprezentant z přímého kopu zamířil vedle. Naopak domácí vůbec neohrozili gólmana Heču.

    Do druhého poločasu poslal trenér Bohemians Klusáček místo Mosquery Osmančíka, který si ve 20 letech odbyl debut v nejvyšší soutěži. Na druhé straně nahradil Tetteh na hrotu sparťanského útoku Kozáka.

    Po změně stran pálil před vápnem Kanga, ale s 11 góly nejlepší ligový střelec spolu s Budínským z Mladé Boleslavi zamířil mimo tři tyče. Jeho spoluhráč Štetina zkusil štěstí z ještě větší dálky, ale trefil se přímo do náruče brankáře Valeše. Na opačné straně hřiště musel Heča poprvé zasáhnout až v 70. minutě, kdy odvrátil na roh Hronkův pokus z úhlu.

    Rozhodující akce utkání se zrodila v 83. minutě. Kanga vysunul za obranu domácích Dočkala a sparťanský kapitán přihrál před branku na Tetteha, který v pádu dopravil míč do sítě. Pomezní sudí odmával ofsajd, ale rozhodčí Proske po debatě s videem k velké nelibosti domácích uznal gól jako regulérní.

    Sparta neprohrála v lize s Bohemians v 25. zápase v řadě a ve čtvrtém z posledních pěti neinkasovala. "Klokani" doma v ligovém ročníku prohráli teprve druhý ze 14 zápasů.

    Ohlasy trenérů:

    Erich Brabec (asistent trenéra Bohemians Praha 1905): „Za mě to byl remízový zápas. Nedokázali jsme si vypracovat příležitosti a soupeř taky ne. Spělo to k remíze. Měli jsme plán do zápasu, který nám vycházel. Ve druhé půli jsme tam chtěli přinést rychlostní typy hráčů a hrát na brejky s tím, že by jejich unavená obrana mohla být přetížená. To se nám v některých fázích dařilo, ale měli jsme strašně zbytečné ztráty, a proto jsme nedotáhli akce do konce. Myslím si, že Sparta si nevypracovala jedinou gólovou příležitost a rozhodlo to, že jsme nedohráli jednu situaci.“

    Václav Kotal (trenér AC Sparta Praha): „Myslím si, že Bohemka vsadila na úpornou obranu. Jestli si pamatuji, tak neměli jedinou přímou střelu na branku. Měli tam roh ve druhém poločase. Přesně nevím. Celý zápas jsme ale hru měli pod kontrolou. Bohužel ale tím, jak oni dobře a zodpovědně bránili, jsme se těžko prosazovali v pokutovém území. Hlavně v prvním poločase nám chyběla střelba ze střední vzdálenosti. Vzít na sebe odvahu a pokusit se. Nakonec jsem ale rád. To jsou taková nejhorší utkání. Máte převahu, tlačíte soupeře na jeho půlce a trnete, aby se jim nepovedl nějaký protiútok. Naštěstí jsme to zvládli a tři body jsou pro nás skvělé.“