2022/23: Klokan zpátky v Evropě!

Zázrak na trávě? Pohádka z Ďolíčku? Říkejte si tomu, jak chcete, Bohemka zažila nejveselejší sezonu od chvíle, co na ni kdysi dopadla osudná aféra s černými fondy. Loňské barážové nervy vystřídal balzám svěžího týmu kouče Jaroslava Veselého, který hrál celou ligu vysokou hru a dotáhl ji až do neuvěřitelného konce. Klokani se po 36 letech vrací do pohárové Evropy! „Musím poděkovat také fanouškům. Myslím, že za hrůzy, co Bohemka v posledních dekádách zažívala, si to zaslouží," řekl Veselý. Co všechno jsme zažili od traumatu loňského jara?


AŽ JEDNOU

City věrných fanoušků, čerstvě rozjitřené barážovým dramatem, byly koncem června rozbouřeny do extrému dojemným videem na Facebooku, které se tvářilo jako Sbohem legendárnímu kapitánovi Josefu Jindřiškovi. V závěru ale přišlo oznámení, že do Velkých Hamrů se klubový rekordman vrátí „jednou“ a zatím v Ďolíčku podepsal smlouvu na další sezonu. A dobrých zpráv přibývalo. Do Bohemky přestoupil záložník Martin Hála, který se v klubu už od zimy léčil. Dorazil i záložník Adam Jánoš, novou smlouvu podepsal obránce Daniel Köstl, zůstal i Ondřej Petrák. Hlavním trenérem byl potvrzen Jaroslav Veselý, který podepsal smlouvu na dva roky a rozhodl se široký kádr zúžit. Do Mladé Boleslavi přestoupil odchovanec Antonín Vaníček výměnou za útočníka Ladislava Mužíka a na hostování z opcí tam odešel i Daniel Mareček, skončili i Jakub Fulnek (návrat do Mladé Boleslavi) a Jiří Bederka (Táborsko). Odešli také Ibrahim Keita, Michael Ugwu a Jan Vondra (Škendija Tetovo). Přes zájem Bohemky se do Jablonce vrátil Jan Chramosta. „Věřím, že z téhle sezony můžeme leccos vytěžit. Myslím, že fanoušci si zaslouží zase jednu pěknou sezonu,“ řekl Veselý.

PUMA A KLOKAN

Po dlouhé éře dresů od firmy Adidas se Bohemians od nové sezony oblékli do Pumy. Nové uniformy se po roce opět vrátily k dresům s příčnými pruhy. Z rukávů na dresech po čtyřech letech zmizelo logo DFB, které klub vystřídal reklamou Nadačního fondu Bohemians. DFB se ohradilo a klubový ředitel Darek Jakubuwicz uklidňoval vášně: „Spolupráce s DFB si klub váží a jsme si vědomi, že fanoušci jsou pro Bohemku jedna z nejdůležitějších součástí.“ Společnost Malina Group byla oznámena jako nový generální partner.

V ČELE LIGY PO 21 LETECH

Fanoušci nemuseli na bolestné po loňském trápení čekat déle než do prvního kola, kdy Bohemka vyhrála v Jablonci 3:0. První gól nové sezony dal v první půli díky tečované střele Petrák, pak Květ těžil z Hronkova napadání a třetí gól, opět s tečí, dal Jánoš. Bohemka se díky vysokému skóre dostala do čela tabulky, poprvé od 17. září 2001. Doma pak odehrála atraktivní zápas s Ostravou, v němž v první půli otočila zápas z 0:1 na 3:1, přičemž mohla soupeři klidně nasázet rovnou bůra. Jenže nakonec brala ve strhujícím mači jen bod za remízu 3:3. Hlavička Antonína Křapky v Teplicích ji však po třetím kole vrátila na první místo tabulky. Bohemka navíc zvládla část zápasu bez vyloučeného Květa. Brankář Valeš pak s nulou oslavil svůj stý zápas v lize.

NÁVRAT MORIHO!

Na povedený úvod sezony navázal velký návrat. Jan Morávek odcházel z Bohemky v létě 2009 poté, co ho v posledním zápase druholigové postupové sezony v závěru zápasu vystřídal družstevník číslo 1 Ivan Trojan. Teď pózoval se zelenobílým dresem po 13 letech znovu. Plán byl však doléčit zdravotní potíže a získat zpátky kondici, na podzim se Morávek ukázal jen ve dvou zápasech MOL Cupu.

SMUTNÉ ZPRÁVY

Už na jaře zemřel Jaroslav Marčík, jeden z hráčů mistrovské sestavy z ročníku 1982/1983. V září pak odešel také František Fiktus, kapitán slavného týmu trenéra Jiřího Rubáše z přelomu padesátých a šedesátých let.

BOD NA SPARTĚ

V prvním derby sezony předvedla Bohemka vynikající výkon na Letné. V poločase vedla 1:0 díky gólu Petra Hronka a mohla dát i další góly při průniku Berana a následné dorážce Kovaříka, kterou gólman Holec reflexivně vyrazil nad břevno. V druhé půli měl tutovku Hůlka, i Sparta ale měla šance a zápas skončil 1:1.

MURAL OD CHEMISE

Symbolickým začátkem vytoužené přestavby Ďolíčku se začátkem září stala nová podoba jižní části stadionu u tramvaje. Místo nevzhledných budov kasina a zastavárny zde v létě vyrostla nová zeď, tzv. mural, kterou vytvořil streetartový umělec ChemiS. Realizaci umožnilo Hlavní město Praha. „Umění nemá být pouze pro ty, kteří milují galerie,“ pochvaloval si náměstek primátora hl. m. Prahy pro oblast územního rozvoje a územního plánu Petr Hlaváček. „Věřím, že právě díky symbolice v sobě ukryté, Vršovice znovu získají svůj lesk,” uvedl radní hl. m. Prahy pro oblast školství, sportu, vědy a podpory podnikání Vít Šimral.

DOMA DÍRA VE ŠKOPKU

Venku Bohemka zářila, po výhře v Jablonci a Teplicích a remíze na Spartě pokračovala v krasojízdě výhrami v Brně a taky ve „venkovním“ zápase v Ďolíčku s Pardubicemi. Doma ale přicházely nepříjemné ztráty, tři body si odvezly Hradec Králové se skvělým ďiblíkem Vlkanovou a taky České Budějovice, které vyhrály nečekaným úderem po zoufalém odkopu v samém závěru. Bohemka doma prohrála i s Libercem a jediným dalším pozitivem první části podzimu doma byl bod s mistrovskou Plzní.

DVA TROJZUBCE

V zápasech venku se ale naopak rozvíjely schopnosti Veselého mužstva, jehož údernost byla postavená na bleskovém přechodu do útoku na tři rychlé a nebezpečné hroty. V začátku sezony tvořil tento mocný trojzubec střední útočník David Puškáč na křídlech s Petrem Hronkem a Romanem Květem, kterému přesun k lajně skvěle sednul. Veselý si ale s výhledem do budoucna přivedl do týmu další hráče, s kterými mohl do tohoto systému počítat. Z Hradce Králové Bohemka získala Erika Prekopa výměnou za Matěje Koubka. A ze Sparty dorazil na hostování Václav Drchal. O šanci bojoval i Ladislav Mužík.

KVĚTŮV HATTRICK NA SLOVÁCKU

Jedním z vrcholů podzimu bylo říjnové vítězství na Slovácku, které se v posledních dvou sezonách dostalo mezi top mužstva ligy a právem hrálo základní skupinu Konferenční ligy. Prvním hrdinou zápasu byl Václav Drchal, který přispěl aktivním výkonem a taky si na gólmanovi Borkovi vykoledoval červenou kartu. Druhým byl Roman Květ, který nastřílel hattrick. Trefil se z trestňáku a po dvou rychlých kontrech. První gól v lize vstřelil Erik Prekop. Bohemka byla po jedenáctém kole s osmnácti body čtvrtá.

GÓLY ODRODILCE

Možná platí „jednou Klokan, vždycky Klokan“, určitě ale, že kdo hrál jednou za Bohemku, někdy v budoucnu jí dá gól. Staré pravidlo potvrdil záložník Daniel Mareček, který strávil v Ďolíčku jaro, ale na podzim už hrál v Mladé Boleslavi. A Bohemce v divokém zápase, které poznamenalo vyloučení Adama Jánoše, samozřejmě hned vstřelil dva góly. Bohemka přitom v zápase třikrát vedla, i díky dvěma penaltám Romana Květa.

KLÍMAKTERIUM

V posledních pěti kolech podzimu uhrála Bohemka jen čtyři body a nejhorším zážitkem byla domácí prohra 1:4 se Slavií. První gól dal sice už ve druhé minutě Roman Květ krásným volejem za vápnem, o minutu ale bylo vyrovnáno a pak vzal zápas do ruky rozhodčí Tomáš Klíma. Bohemka následně podala protest, kde sudímu vyčetla pět hrubých chyb. Klíma například neodpískal penalty za faul na Prekopa a ruku Osoua, naopak ji přiznal Slavii po teatrálním Jurečkově pádu, čtvrtý gól Slavie padnul z ofsajdu.

KONEC PROKLETÍ

Až v osmém domácím zápase Bohemka konečně vyhrála. Na závěr podzimu v Ďolíčku přitom se Zlínem prohrávala už 0:2. Ve druhé půli ale skóre otočila hlavičkami Křapky a Hůlky a rozhodující trefou Romana Květa, který hrál v Ďolíčku poslední zápas před odchodem do Plzmě. „Byly tam emoce, víra, nasazení, maximální touha po vítězství. Troufám si říct, že vítězství je zasloužené. Tým ukázal, že má sílu,“ pochvaloval si Veselý. Podzim však Klokani uzavřeli nepovedeným zápasem v Ostravě (1:4). Ačkoli se většinu sezony zatím drželi v první šestce, před zimou spadli na sedmý flek.

LOUČENÍ LEGEND

V zimní pauze se s aktivní kariérou v klubu rozloučily dvě zelenobílé legendy. David Bartek nastoupil na podzim už jenom k pěti zápasům, byly to ale klíčové starty, které ho v klubových tabulkách posunuly před dlouholetého rekordmana v počtu prvoligových startů za Bohemians – Zdeňka Prokeše. Za Bohemku odehrál 295 zápasů, i se zářezy s angažmá v Kladně má 307 startů v nejvyšší soutěži. „Ani ve snu by mě nenapadlo, že budu ten nejkrásnější dres, dres s klokanem, oblékat třicet let. Že se dostanu před pana Prokeše a budu druhý v počtu startů za Bohemku. Pepíčka už ale nepřekonám...“ oznámil Barťas ve svém rozlučkovém prohlášení. Ačkoli to nakonec nebyl jeho úplně poslední zápas... Po téměř desetiletí věrných služeb v mužstvu skončil taky Daniel Krch. Oba ale v klubu pokračovali, Bartek se stal asistentem trenéra Veselého, Krch pracoval už od podzimu jako obchodní manažer, ačkoli fotbal odešel hrát do druholigové Dukly.

ROZJEZD KLOKANKLUBU

Plnohodnotně se vrátil slavný Klokanklub, který obnovila skupina fanoušků jako 29. oficiální fanklub Bohemians v rámci Zelenobílé republiky. Po přípravné fázi se rozeběhly úvodní akce. V srpnu se uskutečnila pieta u busty Miloslava Švandrlíka, za podpory Městské části Praha 10 a DFB se konal nultý ročník nohejbalového turnaje. Před Vánocemi proběhlo posezení s kytarami v partnerské vršovické pivnici Trilobit. V březnu se uskutečnil premiérový výšlap na Vršovskou horu. Klokanklub přispěl i na sbírku na záchranu hrobky Zdeňka Dannera.

BOHEMÁCKÁ BIBLE

Fanoušci se dočkali druhé části výjimečně obsáhlé historické publikace Bohemka je a bude z pera Miloslava Jenšíka. Víc než čtyřkilová kniha s 1000 stranami a 900 fotografiemi zahrnuje období mezi lety 1973 – 2022.

ZÁCHRANA DANNEROVY HROBKY

Další velkou akcí mimo hřiště byla sbírka na záchranu hrobky Zdeňka Dannera na bohdaleckém hřbitově. Někdejší mecenáš Bohemky ve Vršovicích přispěl nejen na výstavbu Ďolíčku, ale také kostela svatého Václava na Čechově náměstí. „Odkaz pana Dannera si připomínáme pokaždé, kdy vstoupíme do Ďolíčku. Každý zápas, každý gól i oslavný chorál si můžeme užít jen proto, že pro nás a naše nástupce před 90 lety postavil stadion,“ řekl předseda DFB Martin Kurka. Sbírka cílila na 400 000 korun, koncem sezony bylo na transparentním účtu o 38 000 víc.

MATOUŠEK, ČERMÁK, JEDLIČKA

Povedený podzim z Bohemky odlákal dvě opory. Roman Květ přestoupil do Plzně a Petr Hronek do Slavie, v rámci výměny ovšem dorazil útočník Jan Matoušek. Kanonýr, který Bohemku v dresech soupeřů vždycky pořádně trápil, přišel na půlroční hostování, od léta ale na přestup. Plzeň pustila na hostování gólmana Martina Jedličku a záložníka Aleše Čermáka. Po půlroku v Makedonii se taky vrátil levonohý obránce Jan Vondra.

POLŠTÁŘ NA ÚVOD

Bohemka zvládla důležitý start do zimy. V prvním kole přijely Teplice, které na dvanáctém místě ztrácely jen tři body. Klokani ale v klidu vyhráli dvěma góly Puškáče. V druhém jarním kole navíc vyhráli 2:0 i v Mladé Boleslavi na domácím hřišti Hradce Králové. Skóre se zdálo být významné kvůli případným vzájemným zápasům v boji o top šestku. Po vyloučení Daniela Köstla týmu pomohl brankář Jedlička, zlikvidoval i dvě dobré příležitosti bývalého Klokana Matěje Koubka.

KANÁR SE SPARTOU

Dvě výhry vystřelily Bohemku na čtvrté místo tabulky, ale následovaly dvě porážky. Doma se Spartou sice ještě krátce po půli hráli zelenobílí 1:1 díky náhderné šibenici Aleše Čermáka. Pak se ale podobně trefil na hodiny sparťan Haraslín a nakonec z toho byla drtivá prohra 2:6. Českým Budějovicím zařídil výhru šest minut před koncem zcela přirozeně Roman Potočný. Kritická fáze jara pokračovala doma s Brnem, kterému zachránil bod kanonýr Jakub Řezníček, gól vstřelil svému bratrovi Martinu Jedličkovi.

V POHÁRU DO SEMIFINÁLE

Po čtyřech letech Bohemka zopakovala hluboký průnik do pohárového pavouka. Už na podzim vyhrála v Ústí nad Labem a v Ďolíčku v zápasech proti Třinci a Hlučínu, v nichž dohromady třemi góly pomohl k postupům Ladislav Mužík. V jarním čtvrtfinále musela na hřiště obhájce Slovácka, jehož v první půli nalomily góly Čermáka a Hůlky. Čermák pak musel bohužel střídat kvůli zranění kolene a v sezoně už se neobjevil.

KONEČNĚ VÝHRA V LIBERCI

Po jednadvacátém kole spadla Bohemka o skóre mimo elitní šestku, která se rýsovala jako reálný cíl. Nepříjemný směr obrátila historickou výhrou v Liberci, kde dosud ještě nikdy nevyhrála. K vítězství 3:1 přispěl dvěma góly bývalý hráč Liberce Jan Matoušek. V obou případech zakončil dlouhá sóla, při prvním gólu se s balonem rozeběhnul těsně před půlí, při druhém dokonce vyrazil z vlastního vápna, za 11 sekund přeběhnul celé hřiště, obešel gólmana a zasunul míč do brány.

VESELÉHO ŠACHY

Dvě největší podzimní opory odešly, ale Bohemka hrála na jaře snad ještě líp. Co za tím stálo? Kouč Jaroslav Veselý si hodně pomohl citlivou práci se silnými stránkami svých hráčů. Michal Beran, který to na podzim zkoušel na křídle, rozkvetl po Čermákově zranění ve středu zálohy. Na levé straně stoperské trojice se po návratu z Makedonie skvěle chytil Jan Vondra. A s Danielem Köstlem předvedl Veselý majstrštyk, který byl oceňován napříč celou ligou. Fyzicky nadupaného stopera přetvořil na jednoho z nejlepších wingbacků soutěže. „Stoperská pozice byla pro něj stresující. Kdežto v záloze má pod sebou pojistku. Může víc útočit, což mu sedí," vysvětloval Veselý po sezoně pro iSport.cz. Změnu si vyzkoušel na zimním soustředění v Turecku. Köstlovi na straně pomohly také sprinterské tréninky s jeho přítelkyní, reprezentantkou Nikolou Bendovou.

KLÍČOVÁ SÉRIE

Vítězství v Liberci zahájilo sérii čtyř výher v řadě, která Bohemku výrazně přiblížila vysněné elitní šestce. Klokani porazili doma Pardubice (poprvé jako oficiálně domácí tým) a pak přepsali dějiny v Plzni. Tam sice prohráli poločas, pak jim ale pomohl vlastní gól soupeře po střele Kadlece a Köstlovo ťuknutí krátce před koncem, už ve chvíli, kdy byl Kadlec s červenou kartou ze hry. Bohemka v Plzni zvítězila poprvé od roku 1996, kdy jí zařídil výhru Václav Hrdlička. Byl to zlomový bod sezony pro možné ambice týmu v tabulce. „Už nám nestačí se zachránit, to bych lhal. Stejně mluvím i ke klukům. Byl bych asi zklamaný, kdybychom šestku neuhráli,“ prohlásil kouč Veselý. Následovala čtvrtá výhra, která měla pro boj o předek tabulky ještě větší význam. Köstlovou hlavičkou Bohemka zdolala Slovácko a pět kol před koncem základní části se vrátila na čtvrté místo.

NŮŽ DO SRDCE V EDENU

Kromě ligového tažení mohla Bohemka dlouho snít i o velkém úspěchu v MOL Cupu. Semifinálový los ji sice přinesl těžkou práci proti Slavii v Edenu, Bohemka ale dvakrát vedla díky svým ostrým rychlým kontrům. První gól vstřelil z pravého křídla Prekop, druhý poslal Martin Hála obloučkem přes gólmana Koláře přímo na bohemácký kotel, když zbývalo jen šest minut do konce základní hrací doby. Rozhodčí Černý ale nechal hrát do sedmé minuty nastavení, v níž Slavia vyrovnala a v prodloužení zápas otočila na 3:2. „Když jste pět vteřin od vítězství, cítíte určitou křivdu. Já vím, soupeř měl šance, mohl vyrovnat dřív, ale stejně...“ povzdechl si Veselý.

ŠESTKA A ČTYŘKA

Z drtivého zklamání Bohemku vytáhla liga, kde mohla hrát o před sezonou nečekané odměny. Prvním cílem byla jistota elitní šestky. K té výrazně pomohla remíza v Olomouci, kde skóre 2:2 zařídil dvěma góly Matoušek. A pak taky domácí exhibice s Mladou Boleslaví, kde několika nádherným gólům kralovala neuvěřitelná střela levačkou Jana Kovaříka. Přišla i zklamání, vysoké prohry na Slavii (0:3) a v zachraňujícím se Zlíně (1:4). Ale šestka byla jistá a v posledním zápase si Bohemka pojistila i čtvrté místo po základní části, které mělo svou hodnotu pro případnou bodovou rovnost na závěr nadstavby. Základní část Bohemka uzavřela dalším parádním vítězstvím 4:1 nad Jabloncem. Získala 48 bodů, čímž vyrovnala nejlepší klubový zisk po 30 kolech v samostatné české lize. K vítězství přispěl gólem z penalty Josef Jindřišek a stal se tak nejstarším střelcem historie ligy (42 let, 2 měsíce a 16 dní) od jejího začátku v roce 1925. Rekord Pepiho Bicana rekord vydržel od roku 1955 68 let...

MISTŘI V ĎOLÍČKU

Krásnou výhru nad Jabloncem sledovali v hledišti členové mistrovského kádru ze sezony 1982/1983 v čele s trenérem Josefem Zadinou. Bohemka nastoupila ve světle zelených retro dresech s historickým logem Bohemians ČKD Praha. Hráči na hřišti symbolicky zopakovali výhru při skóre 4:1, stejně jako v roce 1983 při zlatém zápase se Žilinou. Perličkou byl čtvrtý gól Prekopa po krásné otočce na malém vápně. Mistry uctilo také nové vydání knihy Mistři z Ďolíčku autora Petra Nečady. Během jara uspořádalo DFB ve spolupráci s Klokanklubem a za podpory Městské části Praha 10 také tři díly talkshow Mistrovské hovory nad Ďolíčkem, které uváděl Tomáš Poláček. Ve Vršovickém divadle MANA se vystřídali Zdeněk Hruška, Vladimír Borovička, Radek Sňozík, Přemysl Bičovský, Pavel Chaloupka, Josef Zadina, Jaroslav Němec, Stanislav Levý a Antonín Panenka.

FANOUŠCI NA MAGISTRÁTU

Koncem dubna vyrazili desítky fanoušků na magistrát připomenout pražským politikům jejich závazky ohledně přestavby Ďolíčku, jehož části se pomalu dostaly do havarijního stavu. Tribuna u pošty byla v sezoně, s výjimkou sektoru pro hosty, uzavřena. „„Znepokojuje nás pomalý postup přípravy rekonstrukce Městského stadionu Ďolíček, kterou doposud slibovali zastupitelé i radní. Chceme, aby začali plnit své sliby a v brzké době začali s opravou Ďolíčku,“ zdůvodnil akci předseda DFB Martin Kurka. S fanoušky si promuvil i primátor Bohuslav Svoboda. Fanoušci odcházeli s nadějí, že bude brzy vyhlášen tzv. workshop, který by měl u otevřeného stolu rekonstrukci naplánovat.

KLÍČOVÁ REMÍZA

Svůj první zápas v elitní šestce od zavedení nadstavby si Bohemka protrpěla v Edenu, kde prohrála potřetí během několika týdnů, tentokrát strašným skóre 0:6. Nebyl čas se ale trápit. V dalším kole hrála Bohemka se Slováckem, který v tu chvíli ztrácelo jediný bod. V nezáživném zápase uhrála plichtu 0:0, což mělo pro vývoj boje o čtvrté místo, které by zaručovalo postup do předkol evropských pohárů, zásadní význam.

VALEŠŮV KIKS NA SPARTĚ

V dalším zápase na Letné předvedli Klokani výborný výkon. V druhé půli získali vedení parádní ránou Adama Jánoše. Byl to zápas na vítězství. Vše ale změnil temný okamžik gólmana Romana Valeše, kterému sebral balon sparťanský útočník Kuchta, jenž zůstal při předchozí akci u brankové čáry. Valeš v panice fauloval, Sparta vyrovnala z penalty a nakonec zápas obrátila. „Možná platíme trochu nováčkovskou daň, v téhle skupině zkrátka takové chyby tyhle týmy trestají,“ hodnotil Veselý. Bohemka poprvé za dva měsíce ztratila o skóre čtvrté místo. Díky výhodě pro případ rovnosti bodů se Slováckem měla ale stále boj o Evropu ve své moci.

DRUHÁ VÝHRA V PLZNI

V předposledním kole v Plzni potřebovala Bohemka bodovat, řešila ale krizi v bráně. Martin Jedlička byl zraněný a Roman Valeš nemohl nastoupit kvůli čtvrté žluté kartě z Letné. Do brány se postavil ve své prvoligové premiéře Lukáš Soukup, který dosud chytal za třetiligové béčko. A předvedl suverénní výkon, který pomohl k výhře 2:0. „Čekal jsem na ligu dlouho, teď jsem se dočkal. Skvělý, paráda. Zápas mi vyšel, přesně tohle jsem si přál," zářil Soukup. Do tohoto jara čekala Bohemka na výhru v Plzni 27 let, teď tam uspěla podruhé za dva měsíce. Devátá výhra venku v sezóně znamenala klubový rekord! Před posledním kolem měli klokani před Slováckem náskok dvou bodů a věděli, že k návratu do Evropy jim stačí bod doma s Olomoucí.

KDE TO K... JSME?

S Olomoucí sice dostala Bohemka tři minuty před koncem gól a prohrála 0:1, Slovácko ale prohrálo na Slavii, takže nebylo co řešit. Hned po posledním hvizdu rozhodčího začala masivní pitch invasion, která slavila největší úspěch od znovuzrození klubu, po dlouhých 36 letech se Bohemka vrátila do evropských pohárů – konkrétně do druhého předkola Konferenční ligy. „Bojovali jsme s nedůvěrou, moc lidí nám do jara nevěřilo, my jsme si věřili. Pomohlo doplnění, nikdo úplně nevyčníval, nikdo nepropadl. Nechci nikoho vyzdvihovat, není to ani můj úspěch, ani nikoho konkrétního, je to týmové. To, co se dělo s fanoušky, bylo naprosto skvělé. Za věrnost si to fanoušci zaslouží a doufám, že jim dopřejeme další v příští sezoně," hodnotil Veselý.

autor: martin hašek / 6.6.2023