TJ SPARTAK PRAHA STALINGRAD - TJ DYNAMO PRAHA   

2:0 (1:0)

Sobota 11.03.1961, 14:30 hodin • Stadion Dynamo Praha - Praha, Vršovice • 1. liga (1960/1961) • 14. kolo

Branky: 25. Hubálek, 89. Kaura

Rozhodčí: Kainer

Diváci: 17 250


Soupisky mužstev

TJ Spartak Praha Stalingrad

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
  B Houška André   90    
    O Miškovič Ladislav   90    
    O Trčka Pavel   90    
    O Pohuněk Miroslav   90    
    Z Fiktus František   90    
    Z Kokta František   90    
    Ú Mottl František   90    
  Ú Píša Josef   90    
    Ú Kos Vladimír   90    
in   Ú Hubálek Ladislav 69    
11 Ú Kaura Karel 90    
in   Ú Kratochvíl Milan   21    

TJ Dynamo Praha 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Kopečný Josef   90    
  O Lála Jan   90    
    O Hildebrandt Jiří   90    
    O Růžička František   90    
  Z Andrejkovič Ján   90    
    Z Vlasák Jiří   90    
  Ú Urban Miloš 64    
    Ú Hovorka Ladislav   90    
  Ú Hochman Robert 90    
  Ú Hercík Alois   90    
    Ú Morávek František   90    
in   Ú Nedvídek Jiří   26    

  • Úroveň chabá, především ze strany poražených. Od Dynama se očekával nástup do jarní ligy, kdy musí získat potřebný počet bodů k záchraně. Zatím však diváci viděli znovu všechny nedostatky mužstva. Je to především naprostá střelecká nepohotovost útoku, kde přísnější kritiku snese jediný hráč (Hochman). Špatná a nemoderní hra křídel nepomáhá vnitřnímu triu, takže se proti obraně neprosadí. Přestože Dynamo sehrálo hodně přípravných utkání, nakonec se před utkáním i v utkání improvizovalo. Místo nadějného Samsonka se objevil po dlouhé době v ligovém mužsvu Urban a na hřišti vůbec neexistoval. Andrejkovič byl přeškolován znovu na obránce, ale ve II. poločase měl zachraňovat situaci na spojce.

    Za takového stavu stačil celkem průměrný výkon Stalingradu k jistému vítězství, přestože se hrálo se souhlasem vítězů na hřišti Dynama. Diváci, jako by také tušili špatné konce. Místo očekávaných 25 000 přišlo 18 000.

    Branky: 25. Hubálek hlavou, 89. Kaura. Střely 19:61, na branku 5:3, nad 4:2, vedle 10:1, rohy 5:1, fauly 30:24. Rozhodčí Kainer (Rakousko).

    československý sport / 14.3.1961

     

     


    Po pravdě řečeno, porážka Dynama nepřekvapila tolik, jako způsob, jímž k této další pohromě došlo. Jako by si většina hráčů neuvědomovala, že jarní liga nebude procházkovou alejí, ale tvrdým bitevním polem, na němž se uplatní jen bojovníci na slovo vzatí. Jestliže v sobotu bojovali pouze Lála, Hildebrand, Růžička, Hochman a Vlasák, musí si ostatní uvědomit, že ligovou příslušnost nebude lze jen uhrát, ale vybojovat, vydřít! Stalingra byl v první půli lepším, po celý zápas i šťastnějším mužstvem. Ani on zatím nehraje v podzimní formě. Má však vyrovnanější celek, systém, jeho řady jsou soudržnější a střelci dokázali z minima příležitostí vytěžit maximum. Nejlepšími hráči byli Trčka a Fiktus. Dynamovci měli dvě velké příležitosti, když nejdříve Hercik a po něm Urban pronikli sami před brankáře, ale akce nezakončili. Výkon se zlepšil teprve po změně stran, kdy si vyměnili místa Morávek s Andrejkovičem a slabého, jasně omylem zařazeného Urbana vystřídal Nedvídek. Tým hrál bez systému, stylu, důrazu i pohotového střelce. Prohrál zaslouženě. Celkově nepřekročila hra průměr, k čemuž přispěla i úzkostlivost vídeňského sudího Kainera, který zápas zbytečně rozkouskoval.

    svobodné slovo / 12.3.1961