WOLFSBERGER AC - BOHEMIANS PRAHA 1905   

1:1 (1:0)

Čtvrtek 27.01.2022, 13:30 hodin • Titanic Belek - Turecko • Mezinárodní utkání (2022) • 3. zápas

Branky: 44. Röcher - 46. Necid

ŽK: Hašek


Soupisky mužstev

Wolfsberger AC

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
  31 B Kofler Alexaner   90    
  77 O Dedic Amar   90    
27 O Novak Michael   45    
  44 O Lochoshvili Luka   90    
  97 O Jasic Adis   90    
24 Z Wernitznig Christopher   72    
  16 Z Leitgeb Mario   90    
30 Z Taferner Matthäus   63    
10 Z Liendl Michael   76    
18 Ú Röcher Thorsten 45    
9 Ú Vizinger Dario   45    

Bohemians Praha 1905 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
  1 B Valeš Roman   90    
23 O Köstl Daniel   83    
27 O Bederka Jiří   83    
21 O Hašek Dominik   74  
16 Z Dostál Martin   83    
4 Z Jindřišek Josef (C)   64    
19 Z Květ Roman   45    
6 Z Beran Michal   74    
12 Z Kovařík Jan   74    
10 Ú Koubek Matěj   64    
77 Ú Chramosta Jan   45    
  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
8 Ú Dieng Cheikhou   45    
7 Z Peretz Eliel   45    
11 Ú Baribo Tai   45    
19 Z Sprangler Sven   27    
4 O Gugganig David   18    
6 Z Veratschnig Nikolas   14    
  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
7 Z Hronek Petr   45    
37 Ú Necid Tomáš 45    
90 Z Nazarov Jevgenij   26    
9 Ú Keita Ibrahim   26    
15 O Krch Daniel   16    
32 Z Nový Martin   16    
5 Z Bartek David   16    
17 Z Mareček Daniel   7    
14 O Kadlec Adam   7    
24 Ú Puškáč David   7    

  • Na vedoucí branku Röchera odpověděl v úvodu druhého poločasu Necid.

    Do generálky proti Wolfsbergeru vyrukovali Zelenobílí v brance s Valešem a tříobráncovým rozestavením. Ve stoperské trojici byli Köstl, Bederka a Hašek. Jinak se základní jedenáctka nelišila od té, která nastoupila proti Gabale. Střed hřiště obsadili Jindřišek, Květ a Beran. Pozice halfbeků poté Dostál a Kovařík. Útočné duo utvořili Chramosta s Koubkem. V sestavě rakouského týmu nechyběli mladíci Taferner, Dedic a útočník Röcher. Na první šanci se nečekalo příliš dlouho. První akci vedl Koubek, přihrál pod sebe před branku na Berana, ale střelecký pokus mladého záložníka skončil nad brankou. Vzápětí se zrodila další příležitost. Z pravé strany se míč dostal do moci Chramosty, jehož napoprvé vychytal brankář Kofler a následná dorážka si cestu mezi tři tyče nenašla.

    Aktivita Zelenobílých neutichala a brankář Kofler se musel mít na pozoru. Centr Berana nejprve netrefil Chramosta, ovšem balonu se zmocnil Kovařík. Střelecký pokus levonohého záložníka mezi tři tyče ale nezamířil. Rakouský tým se dostával k ofenzivním akcím jen sporadicky. Pokud na nějaké došlo, tak defenziva Bohemians v poklidu zvládala odvracet centrované míče. K prvnímu zakončení se hosté dostali až v závěru úvodní třicetiminutovky, ovšem Röcherovo zakončení postrádalo razanci a Valeš míč v klidu sebral.

    V ofenzivě se znovu o slovo přihlásili Klokani. Akci táhl Koubek, když se zbavil obránce a hledal před brankou útočného kolegu Chramostu, naneštěstí stihl balon tečovat vracející se obránce a dopravil míč do zámezí. Následoval rohový kop, který ale Bohemka nevyužila. Postupně se více dostal do hry i rakouský tým. Výraznější šance v podání "Vlků" k vidění nebyla. Ti přeci jen dokázali z minima vytěžit maximum. V samém závěru prvního poločasu totiž propadl míč k Röcherovi, který se tváří v tvář Valešovi nemýlil.

    Po pauze už nenastoupili na Chramosta s Květem. Místo nich se dostali na hrací plochu Necid s Hronkem. Právě zkušený útočník se zkušenostmi ze zahraničí potřeboval malou chvilku k zapsání do statistik. Uběhlo jen pár vteřin, když Dostál z pravé strany přesnou přihrávkou oslovil Necida, který bez problémů z malého vápna srovnal stav utkání.

    Do hry poslal čerstvé síly i Wolfsberger. Jedním z nových byl i nejlepší ligový střelec Baribo, avšak jeho pokus neznamenal pro branku Romana Valeše výraznější nebezpečí. Na druhé straně se dral do příležitosti Koubek, avšak vedení Klokanů ze situace nevzešlo. Druhá polovina generálky byla na šance o něco chudší. Zpoza šestnáctky pálil Nazarov, nicméně brankář rakouského týmu střelu lapil.

    V závěru mohl rozhodnout i střídající Puškáč, ovšem ve složité pozici netrefil branku. Generálka na jarní část tuzemské nejvyšší soutěže tedy nakonec skončila remízou.

    autor: Jan Strýhal - bohemians.cz
     
     
    Ohlasy trenérů:

    Luděk Klusáček (trenér Bohemians Praha 1905): "Wolfsberger se prezentoval podobným stylem, který praktikují české týmy. Hrálo se v tempu a my měli velmi dobrý vstup do utkání. Během úvodních patnácti minut se nám povedlo si vytvořit několik dobrých příležitostí, které jsme ale bohužel nevyužili. V závěru prvního poločasu nás soupeř potrestal vedoucí brankou. Naštěstí hned na začátku druhé půle jsme srovnali. Po pauze už tolik šancí k vidění nebylo. Celkově ale utkání splnilo naše očekávání. Směrem k ligovým zápasům bychom potřebovali zapracovat na produktivitě v ofenzivní fázi hry."