PFK LEVSKI SOFIA - BOHEMIANS PRAHA 1905   

1:1 (1:0)

Pátek 21.01.2022, 14:00 hodin • Stadion TSS fotbalové centrum Belek - Turecko • Mezinárodní utkání (2022) • 1. zápas

Branky: 13. Bari - 46. Květ

ŽK: 38. Kraev, Dimitrov


Soupisky mužstev

PFK Levski Sofia

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
  66 B Andreev Plamen   90    
91 O Mihajlovic Dragan   85    
36 O van der Kaap Kellian   45    
  33 O Córdoba Jose   90    
6 O Tsunami   70    
21 Z Tsonev Jaroslav (C)   82    
  8 Z Kraev Andrián   90  
20 Z Kostadinov Dimitar   70    
27 Z Mitkov Asen   45    
88 Z Petkov Marin   45    
  19 Ú Bari Bilal 90    

Bohemians Praha 1905 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
  99 B Bačkovský Hugo Jan   90    
22 O Fulnek Jakub   45    
21 O Hašek Dominik   45    
15 O Krch Daniel (C)   45    
5 O Bartek David   45    
11 Z Novák Vojtěch   45    
17 Z Mareček Daniel   45    
6 Z Beran Michal   45    
32 Z Nový Martin   45    
9 Ú Keita Ibrahim   45    
10 Ú Koubek Matěj   65    
  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
14 O Dinev Denis Stefanov   45    
11 Ú Dimitrov Zdravko   45  
22 Ú Galchev Patrik-Gabriel   45    
4 Ú Goranov Ivan   20    
71 Z Stoyanov Antoan   20    
77 Z Archandelov Nikolay   8    
37 O Antonov Dmitri   5    
  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
23 O Köstl Daniel   45    
27 O Bederka Jiří   45    
20 O Vondra Jan   45    
16 Z Dostál Martin   45    
4 Z Jindřišek Josef   45    
19 Z Květ Roman 45    
12 Z Kovařík Jan   45    
7 Z Hronek Petr   45    
77 Ú Chramosta Jan   45    
37 Ú Necid Tomáš   25    

  • Zápas s Levski Sofia nabídl dva góly a řadu zajímavých akcí.

    V pátečním odpoledni nastoupila Bohemka k prvnímu přípravnému utkání v rámci soustředění v Turecku. Soupeřem jí byl bulharský tým, Levski Sofia, v jehož základní sestavě nechyběla nejnovější posila van der Kaap a šikovný reprezentant Marin Petkov. Branku Bohemky hájil Bačkovský, kraje obrany zaujali Fulnek s Bartkem a její střed zkušený Krch s novicem Haškem. Záložní řadu utvořili Novák, Mareček, Beran a Nový. I do tohoto utkání vyrukovali Zelenobílí se dvěma útočníky. Stejně jako proti Jablonci v Tipsport lize, tak i tentokrát v útoku naskočilo duo Keita - Koubek.

    Po úvodním oťukávání se odvážil vypálit středopolař Kraev, ale obrana Bohemky střelu zvládla zablokovat a Bačkovský odkopem míč dopravil do bezpečí. Poté Conev hledal před brankou Bariho, jenž sice po souboji s brankářem Klokanů upadl, ovšem nacházel se v ofsajdovém postavení. Na druhé straně se o slovo v ofenzivě přihlásili Zelenobílí. Dlouhý míč Haška si zpracoval Koubek, velmi dobře udržel míč a na levé straně našel nabíhajícího Bartka, avšak jeho střelecký pokus lapil gólman Andreev.

    Následná akce už nabídla první branku utkání. Odrazu míče do šestnáctky využil volný Bari, když procedil až do sítě a ani vybíhající Bačkovský už gólu nezabránil.

    Bulharský tým byl při chuti. Centr Mihajloviče zvládl odvrátit Hašek, jenže za velkým vápnem si odražený míč našel Kraev. Tvrdá rána ale proletěla nad brankou Klokanů. Po kombinaci na levé straně rozjeli "domácí" rychlou akci. Ve sprintu potáhl míč Kostadinov a vyřešil situaci přihrávkou na Bariho. Střelec první branky zakončoval na dlouhou nohu mimo tři tyče. Klokani mohli srovnat. Z hranice šestnáctky pálil Fulnek. Proti byl ale bránící Kordoba, který srazil ránu na rohový kop.

    Šancí rozhodně nebylo pomálu a tu další měli na svědomí hráči v modrých dresech. Klokani odvrátili nejprve centr Coneva ze standardní situace, ten sen sebral Cunami, ale ve velké šanci ránu zablokoval bránicí hráč Bohemians. Pak drzým průnikem vybojoval přímý kop z dobré pozice Beran. Exekcue se ujal Nový, když centrem oslovil Haška, ale obránce Bohemky hlavičkoval v souboji vedle branky brankáře Andreeva. Záhy byla k vidění další akce Bohemians. Novákův centr vracel před branku Bartek, ale Koubek nedokázal hlavou zamířit mezi tři tyče a následoval odkop od branky.

    Na závěr prvního poločasu si každý tým vytvořil velkou šanci ke skórování. První byli Klokani, když se hlavou položil do prudkého centru zprava Bartek, jenže radosti Klokanů zamezilo břevno, na němž skončilo zakončení věrného Klokana s pětkou na zádech. Poté se znovu dostal do akce marocký útočník ve službách Levski Sofia. Do velkého vápna Bohemians poslal pěkný centr Cunami, na zadní tyči si na něj vyskočil právě Bari, ale naštěstí jeho hlavičku zastavila tyč. Následnou dorážku Mihajloviče obětavým zákrokem nepustil na branku Krch. Chvilku museli hrát Klokani o deseti hráčích, ale kapitán Bohemky se na hřiště zanedlouho v pořádku vrátil. Po prvním dějství museli Klokani dohánět jednobrankovou ztrátu.

    Co platilo po konečném hvizdu první půle, neplatilo po pár minutách té druhé. Květ rozjel akci přes Dostála, od kterého směřoval míč ke Chramostovi. Čerstvý útočník ho ještě předal Květovi a střední záložník Klokanů tvrdou pumelicí k pravé tyči srovnal stav utkání.

    Z pohledu Klokanů mohlo být ještě lépe. Jindřišek podržel míč na vlastní polovině, posunul ho Koubkovi. Mladý forvard průnikovou přihrávkou vybídl Dostála, ale střelu zkušeného obránce brankář Andreev zneškodnil. Znovu se připomněl i forvard Bari, ovšem Bačkovský hlavičku mířící k jeho levé tyči skryl v rukavicích. Brankář Klokanů se vyznamenal také o malý moment později. Centr od rohového praporku skončil u Kordoby, jenž se dostal k zakončení, jenže strážce branky Bohemians tygřím skokem k levé tyči hlavičku panamského stopera zlikvidoval.

    I v samotném závěru se Bohemka pokoušela o vedoucí branku. Po centru zprava se bohužel Hronek před brankářem Andreevem neprosadil a zápas nakonec skončil remízou.

    autor: Jan Strýhal - bohemians.cz
     
     
    Ohlasy trenérů:

    Luděk Klusáček (trenér Bohemians Praha 1905): "Máme za sebou hodně náročné utkání. Utkali jsme se s týmem, který byl výborně připravený nejen kondičně, ovšem i technicky. Hrozně těžko jsme je obírali o míč. Hlavně v prvním poločase jsme s nimi měli starosti. Druhá půle už bylo o trochu lepší, ačkoliv jsme nebyli tolik na míči. Jako důležité vnímám fakt, že i když jsme byli pod tlakem, tak jsme byli stále nebezpeční."