TJ BOHEMIANS ČKD PRAHA - TJ JEDNOTA TRENČÍN   

0:0 (0:0)

Neděle 17.08.1966, 17:00 hodin • Stadion Ďolíček - Praha, Vršovice • 1. liga (1966/1967) • 1. kolo

Rozhodčí: Fencl - Kumpa, Kopcio

Diváci: 7 000


Soupisky mužstev

TJ Bohemians ČKD Praha

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Ředina Jaromír   90    
    O Horák Václav   90    
    O Kříž Jiří   90    
    O Růžička František   90    
    O Pohuněk Miroslav   90    
    Z Novák Květoslav 90    
    Z Kratochvíl Milan   90    
    Ú Mottl František   90    
    Ú Sedlák Petr 90    
  Ú Jarabinský Jozef   90    
    Ú Kolman Josef   90    

TJ Jednota Trenčín 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Rihošek Tibor   90    
    O Pokorný Anton   90    
  O Hojsík Štefan   90  
    O Schwarz Ferdinand   90  
    O Čemez Miroslav   90    
    Z Urvay František   90    
    Z Mojžíš Vladimír   90  
    Ú Navrátil Milan   90    
  Ú Bartovič Dušan   90    
    Ú Masný Vojtech   90  
    Ú Koiš Ludovít   90    

  • Nebyl to ligový fotbal

    V nadtitulku úmyslně citujeme trenéra Bohemians, Jiřího Rubáše. Přesně vystihují pocity 7 000 diváků, kteří po 90 minutách boje opouštěli stadión ve Vršovicích. Přičin bude hned několik: hosté si stěžovali na prudký přechod z chladu do tropického vedra, hráli bez svého nejlepšího střelce Bencze. Vršovičtí jsou po roce nováčkem naší nejvyšší fotbalové soutěže, hlavně v útoku se budou muset podstatně zlepšit.

    Zvlášť rozháraný byl první poločas. Pouze střela Jarabinského už v 5. minutě do břevna trenčínské branky probudila ospalé diváky. Jinak bylo prvních 45 minut vyplněno souboji o míč uprostřed hřiště, oboustranně nepřesnými přihrávkami, velmi špatnou střelbou. Teprve druhý poločas přinesl více vzruchu. Každé mužstvo mělo na kopačkách nejméně jednu jasnou brankovou příležitost. Trenčínské budou určitě dlouho mrzet dvě střely Koiše a Masného v rozpětí několika vteřin, které brankář Ředina odvážně kryl. O devět minut později si pěkně nahráli Mottl s Kratochvílem, střela posledně jmenovaného šla těsně nad břevnem. V 81. minutě nastřelil Masný tyč, z protiútoku mohl zaznamenat branku Mottl, ale Rihošek dobrým vyběhnutím zúžil Mottlovi střelecký úhel a jeho střelu po zemi stačil ještě krýt. A v poslední minutě ještě Jarabinský naposled ohrozil Rihoška.

    Obě mužstva praktikovala systém 4-2-4. Ukázala více jistoty v obraně než v útoku, kde uspokojili opravdu jen jednotlivci. Trenčínští nastoupili se dvěma mladými hráči - Urvayem a Bartovičem. Ani jeden z nich nezklamal. Urvay zastal hodně práce jako defenzivní záložník, Bartovič měl dobrý cit pro přihrávku, byl však v osobních soubojích ještě příliš měkký. U Bohemians dobře splnil úkol Kříž osobním krytím Masného, méně se již dařilo Pohuňkovi proti rychlému Navrátilovi.

    Průběh zápasu ještě doplňujeme malou statistikou: střely na branku 8:9, vedle 7:5 nad 2:2, rohy 5:1, postavení mimo hru 3:4, tyče 1:1. Utkání řídil dobře rozhodčí Stanislav Fencl, pomezními byli Kumpa a Kopcio.

    Ohlasy trenérů:

    Jiří Rubáš (trenér TJ Bohemians ČKD Praha): "Nebyl to ligový fotbal. Podílejí se na tom obě mužstva. Trenčín působil o něco lepším dojmem, hráči se lépe pohybovali. Na našem mužstvu byl znát přechod z II. do I. ligy. Tomu jsme také museli podřídit trénink a hráči se zdáli unaveni. Nejvíce jsem byl spokojen s výkonem čtyř v obraně, i když i tady byly chyby."

    Michal Vičan (trenér TJ Jednota Trenčín): "Výkon Trenčína nebyl dobrý. Nejvíce jsem měl strach z Urvaye, ale ten nakonec zahrál nejspolehlivěji. Udělali jsme dost chyb v obraně. Působilo na ná velké horko, v pátek jsme doma ještě trénovali v poměrně chladném počasí. Proti Dukle možná už nastoupí uzdravený Bencz."

     

    československý sport / 15.8.1966