BOHEMIANS PRAHA 1905 - FK TŘINEC   

2:1 (1:1)

Středa 19.10.2022, 17:30 hodin • Městský stadion Ďolíček - Praha, Vršovice • MOL Cup (2022/2023) • 3. kolo

Branky: 21. + 71. Mužík - 5. Samiec

ŽK: 89. Květ, 90. Prekop - 46. Samiec

Rozhodčí: Radina - Dobrovolný, Matoušek

Delegát: Zeman

Diváci: 1 212


Soupisky mužstev

Bohemians Praha 1905

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
99 B Bačkovský Hugo Jan 90
23 O Köstl Daniel 45
34 O Křapka Antonín 90
15 O Krch Daniel (C) 90
32 Z Nový Martin 67
31 Z Petrák Ondřej 90
30 Z Morávek Jan 56
17 Z Hála Martin 79
6 Z Beran Michal 90
9 Z Mužík Ladislav 90
24 Ú Puškáč David 45

FK Třinec 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
22 B Kerl Daniel 90
20 O Szewieczek Michal 90
13 O Brak Vojtěch 90
14 O Straňák Dominik 90
4 O Hýbl Matěj 90
16 Z Habusta Jakub (C) 90
2 Z Tandara Marián 64
6 Z Holík Lukáš 58
21 Z Machuča Ondřej 90
11 Z Obadal Kryštof 58
10 Ú Samiec Martin 71
  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
28 O Hůlka Lukáš 45
33 Ú Prekop Erik 45
19 Z Květ Roman 34
8 Z Jánoš Adam 23
12 Z Kovařík Jan 11  
  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
15 Z Kania Lukáš 32
26 Z Kateřiňák Jiří 32
7 Z Jursa Tomáš 26
5 Ú Gembický Dominik 19

  • Klokani prohrávali, ale doma si postup vzít nenechali a jsou v osmifinále.

    V základní jedenáctce proti Třinci nastoupil po karetním trestu Ondřej Petrák. Větší pozornost byla upřena na Jana Morávka, pro kterého šlo o první start v zahajovací jedenáctce po návratu ze zahraničí. Úvod samotného duelu bohužel kopíroval ty předchozí. První ránu z kopačky Obadala ještě Bačkovský kryl.

    Záhy měli ovšem hosté k dispozici rohový kop. Balon doletěl až na zadní tyč, kde byl nachystaný Samiec a přesnou trefou k pravé tyči zařídil Třinci brzké vedení.

    Bohemians se tlačili dopředu. Na centr z pravé strany si vyskočil Puškáč a v souboji dokázal hlavičkovat přes bránícího hráče. K jeho smůle stihl balon po odrazu schovat v náruči brankář Kerl.

    Po dvaceti minutách už domácí skórovali. V útočné šestnáctce vznikl malý závar. V něm obránce Krch zvládl přistrčit míč proti noze Mužíkovi, jehož přízemní ránu k pravé tyči zastavila až síť. Pro útočníka Bohemky šlo o první soutěžní gól po letním příchodu k Botiči.

    O necelých deset minut později se Zelenobílí přiblížili druhé brance. Mužík s vypětím všech sil ještě dostihl přihrávku na hrací ploše a poslal balon před branku. Nabídka autora první branky prolétla k Hálovi. Černovlasý univerzál střílel z prvního doteku. Míč bohužel netrefil dle svých představ a střela z jeho kopačky letěla mimo tři tyče. Ještě větší šanci si vytvořila Bohemka o chvilku později. Mužík se znovu dostal k centru a našel svého útočného kolegu Puškáče. Ten byl před brankou sám, jenže zakončení hlavou fantastickým zákrokem zneškodnil gólman Třince. Ačkoliv se Bohemka dál tlačila za gólem, první půle nakonec skončila nerozhodně.

    Po přestávce se k zakončení z hranice pokutového území dostal třinecký Obadal. Střelu slávistického odchovance ale zablokovala defenziva Bohemky, a tak byl Bačkovský bez práce. K zásahu se nedostal ani v dalším průběhu druhého dějství, protože diváci sledovali především převahu Klokanů, avšak bez vyložené šance.

    Gólová radost vypukla v Ďolíčku dvacet minut před koncem. Petrák se ujal balonu na útočné polovině a nahrál Prekopovi. Slovenský útočník přiťukl Mužíkovi, jenž si vzal míč na levačku a krásnou trefou pod břevno zajistil Bohemce vedení.

    Svěřenci trenéra Veselého drželi balon ve své moci i za příznivého stavu a hosty do žádné šance nepustili. V nastavení sice Třinec zahrával standardní situaci a před Bačkovského přiběhl podpořit útočnou snahu Slezanů i gólman Kerl. Byl to ale právě brankář Klokanů, kdo sebevědomým zákrokem sebral balon do rukavic. Bohemka tak doma Třinec porazila a postoupila do pohárového osmifinále.

    Ohlasy po utkání:

    Ivan Hašek (asistent trenéra Bohemians Praha 1905): "Třinec byl natěšený a vletěl do toho. Znovu jsme z první standardky inkasovali gól. Ačkoliv se na to upozorňujeme, tak se to stejně stane. Soupeř nám nedal prostor, dobře nás dostupoval a chvilku nám trvalo, než jsme se s tím popasovali. Postupem času jsme už hráli naší hru, dostávali do šestnáctky centry a dali gól. Po pauze jsme věřili, že Třinci dojdou síly, protože hráli opravdu náročně. Tak se i stalo a ve druhém poločase už se hrálo dle naší režie."


    autor: jan strýhal / bohemians.cz