FK ÚSTÍ NAD LABEM - BOHEMIANS PRAHA 1905   

0:3 (0:1)

Středa 21.09.2022, 18:00 hodin • Městský stadion, Ústí nad Labem • MOL Cup (2022/2023) • 2. kolo

Branky: 41. Drchal, 47. + 58. Květ

ŽK: 86. Hudec

Rozhodčí: Klíma - Leška, Vyhnanovský

Delegát: Král

Diváci: 984


Soupisky mužstev

FK Ústí nad Labem

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
31 B Plachý Jan 90
11 O Zůza Tomáš 45
3 O Hudec Bohumil 90
5 O Čítek Vojtěch (C) 90
12 O Uličný Adam 64
8 Z Zaspal Jaroslav 45
7 Z Jiránek Jonáš 90
19 Z Vobecký Marek 90
6 Z Tony Romain Robert 90
94 Ú Benda Jaroslav 64
10 Ú Černý David 54

Bohemians Praha 1905 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
99 B Bačkovský Hugo Jan 90
23 O Köstl Daniel 90
34 O Křapka Antonín 90
15 O Krch Daniel 90
17 Z Hála Martin 90
4 Z Jindřišek Josef (C) 65
19 Z Květ Roman 65
33 Z Prekop Erik 90
6 Z Beran Michal 90
9 Z Mužík Ladislav 77
20 Ú Drchal Václav 71
  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
2 Z Mayerhofer Lukáš 45
17 O Kubín Patrik 45
9 Z Škoda Patrik 36
18 Z Mráček Miroslav 26
16 Z Klimt Martin 26
  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
28 O Hůlka Lukáš 25
30 Z Morávek Jan 25
12 Z Kovařík Jan 19
16 Z Dostál Martin 13

  • Klokani si ve středu večer na severu Čech pohlídali postup do další fáze MOL Cupu.

    Aktivnější byla od úvodu Bohemka a svého nástupu chtěla využít. Hála se proháčkoval s balonem přes obránce a do uličky hledal Květa. Kousek před ním sebral balon vybíhající brankář Plachý. Záhy po zpětné přihrávce mohl střílet debutant Prekop, jenže nezakončil. Následně se ke střele dostal Květ, jeho pokus letěl ovšem nad branku. Pod hlavní tribunou pak Mužík obral o míč gólmana Plachého a uháněl s ním podél postranní čáry. Hledal před brankou ještě lépe postaveného Drchala. Veškerý vzruch uhasil Uličný, když míč sebral a zachránil situaci pro domácí.

    V ofenzivě se ukázala také Arma. Do šestnáctky Klokanů přiletěl centr z jejich levé strany. Hlavička Vobeckého rozhodně nepostrádala razanci ani přesnost, ale Bačkovský předvedl dobrý zákrok a zakončení bývalého hráče prvoligových Teplic zlikvidoval. Na druhé straně zkoušel střelecké štěstí zpoza šestnáctky kapitán Jindřišek. Štiplavou ránu vyrazil Plachý pouze před sebe. Snaha dobíhajícího Hály už byla bezpředmětná, protože se letní posila Klokanů nacházela v ofsajdu. Tentýž hráč se o pár minut později převtělil do role přihrávajícího. Na hranici šestnáctky využil tandemu od Drchala. Host ze Sparty bohužel netrefil míč ideálně a pálil zblízka vysoko nad branku. Vzápětí měl Drchal druhou příležitost, po zaseknutí pálil z velmi dobré pozice, jenže skvělým zákrokem ho vychytal domácí brankář Plachý.

    Poté už se Klokani dočkali. Poblíž domácí lavičky se ujal balonu Hála a dlouhým autovým vhazováním předal míč Drchalovi. Mladý útočník si ho výborně pokryl před svým strážcem a nádhernou bombou pod břevno poslal svůj tým do vedení. Díky jeho trefě šla Bohemka do kabin s těsným náskokem.

    Hned zkraje druhého dějství přidali Klokani pojistku. Beran na pravé straně dokázal ještě stihnout balon na hrací ploše a vypětím sil odcentroval na Květa. Střední záložník hlavou umístil míč k levé tyči a mohl se jít radovat. Zanedlouho visel ve vzduchu třetí gól. Centr Květa na zadní tyč si zpracoval Hála a okamžitě pálil. Další dobrý zákrok vytáhl Plachý, když tvrdou ránu vyrazil. Po chvilce už byl bezmocný i on. Prekop táhl akci po levé straně, našel přihrávkou nabíhajícího Květa. Ten zvolil lišácké řešení a jemným obloučkem přidal třetí gól Bohemians.

    Armě docházel dech a svěřenci kouče Veselého pronikali do otevřených prostorů. Při jedné takové situaci cpal Drchal míč pod sebe. Na zadní tyči si ho připravil na střelu osamocený Hála. Tváří v tvář brankáři Plachému ale neuspěl. Po hodině hry pelášil do úniku další z útočníků Pražanů. Byl to Mužík, jehož sice stíhal obránce, i tak dokázal vystřelit, ale pouze do boční sítě.

    Hála se gólu nedočkal ani napotřetí. Hůlka ho našel přihrávkou v šestnáctce, avšak střelu záložníka Bohemky dokázali obránci Army zablokovat. Utkání pak v jednominutovém nastavení uzavřela šance Klokanů, kteří nastoupili v černých dresech. Dostál z pravé strany centrem našel před brankou Prekopa, ale slovenský univerzál ve skluzu zakončil nad branku.

    autor: jan strýhal / bohemians.cz


    Ohlasy trenérů:

    Dušan Tesařík (trenér FK Ústí nad Labem): "Jednalo se o svátek pro ústecký fotbal. Je škoda, že jsme inkasovali před koncem první půle branku. Do obdržené branky byl zápas vyrovnaný. Pro mě osobně byl tým Bohemians zklamání, čekal jsem v první půli více. Byla škoda, že pár našich hráčů nezvládlo začátek utkání mentálně. Proti ligovému soupeři musí všech deset hráčů odvést maximální výkony. Byla tam dva až tři výkony, které byly pod svoje možnosti. To nás přibrzdilo k lepšímu výsledku. Druhý poločas jsme prostřídali dva hráče na pravé straně a po druhé kapitulaci jsme věděli, že nebudeme mít sílu zápas otočit. Dali jsme proto přednost klukům, kteří doposud nehráli, aby si vyzkoušeli hrát proti ligovému týmu. David Černý odstoupil kvůli potížím s kolenem a musel odjet do nemocnice. Byla by to pro nás velká ztráta, ale uvidíme po vyšetřeních. Co jsem slyšel, nemuselo by to být nic vážného."

    Jaroslav Veselý (trenér Bohemians Praha 1905): "Věděli jsme, že se nebude jednat o jednoduché utkání. Stále je mi záhadou, proč Ústí nad Labem spadlo z FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, je to velká škoda. Několikrát jsem zde hrál a i trénoval a je to klub se super stadionem a zázemím. Přijde mi nepochopitelné, aby tak velké město hrálo až českou třetí nejvyšší fotbalovou soutěž. Domácí zejména v úvodu byli aktivní, my se trochu i kvůli několika změnám hledali. Počítali jsme s tím, že by to tak mohlo být a chtěli jsme vsítit do přestávky alespoň jednu branku, abychom se uklidnili. Každopádně lépe hodnotím druhý poločas, když jsme si o poločase něco řekli, neboť nám haprovala souhra. Poté jsme zápas již kontrolovali. Jestli domácí měli nějakou naději, tak v pasážích okolo 30. minuty bylo několik závarů. Pokud bychom inkasovali, mohlo se utkání zamotat. Jan Morávek před odchodem odehrál poslední zápas za Bohemians v Ústí nad Labem a nyní první opět na severu Čech. Pokřikům fanoušků o střídání jsem podlehl."