BOHEMIANS ČKD PRAHA - IFK GÖTEBORG   

3:2 (2:1)

Sobota 14.07.1979, 19:00 hodin • Stadion Ďolíček - Praha, Vršovice • Interpohár (1979) • 3. zápas

Branky: 4. Klouček, 7. Vybíral, 69. Roubíček - 8. Nilsson, 59. Corneliusson

Rozhodčí: Horbas

Diváci: 2 500


Soupisky mužstev

Bohemians ČKD Praha

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

IFK Göteborg 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

  • Po superzačátku, v němž Dobiášovy dlouhé pasy zrychlovaly domácí ofenzívu a za osm minut padly tři góly, si Bohemians vybrali až příliš dlouhou herní pauzu. Švédové zpřesnili osobní obranu a obsadili ve čtveřici střed pole, takže vršovický tým se potýkal s přihrávkou a často prostě nebylo kam poslat míč. Göteborg s elegancí a technikou přehrával domácí řady a bleskurychlá dvojice útočníků Corneliusson-Nilsson několikrát zakrojila do obrany Bohemians jako pořádný ostrý nůž, jen trochu víc důrazu scházelo, takže když Holmgren po hodině hry připravil sprintérským únikem po křídle vyrovnání, bylo to minimum, co hosté vytěžili. Pak totiž chytla druhý dech domácí záloha a bleskové akce Čermák-Němec-Roubíček na jeden dotek z níž posledně jmenovaný dal vítězný gól, přece jen otřásla švédskou jistotou. Z dalšího trojlístku vyložených šancí však Němec nevytěžil nic. Původně nominovaný brankář domácích Borovička si při rozcvičce zlomil nohu nad kotníkem a bude mít sádru 6 týdnů. Hruška musel chytat se zraněnou rukou.

    Branky: 4. Klouček dorážel po Panenkově rozehraném trestném kopu a Dobiášově střele do tyče 1:O, 7. Vybíral šikovně uvolněný Čermákem 2:0, 8. Nilsson po samostatné akci 2:1, 59. Corneliusson 2:2, 69. Roubíček 3:2, Rozhodčí Horbas, 2 500 diváků, Půle 2:1, Rohy 1:8, střely na branku 5:6, mimo 4:9.

    Svobodné slovo / 16.7.1979

     

     


    Hráči pražských Bohemians hráli poslední utkání soutěže na domácím hřišti. Získali dva body za výhru, avšak fotbalově se zdáli být pomalejší než jejich soupeři. O důležitých bodech se rozhodlo až v samotném závěru střetnutí. Začátek utkání připomínal minulé střetnutí proti Odense. Panenka pěkně rozehrál trestný kop, míč po zemi našel nabíhajícího Dobiáše a jeho prudkou střelu Klouček dorazil do sítě. Neuplynuly ani tři minuty a Vybíral zakončil přesnou uličku od Čermáka. Přesně takovou akci předvedl soupeř, když Nilsson prošel obranou Bohemians a skóroval. Do konce poločasu měla obě mužstva několik příležitostí, které však nebyly využity. Ve druhém poločase došlo v sestavě pražského celku k několika změnám, které hře prospěly. Němec vystřídal Jelínka a za Kloučka nastoupil Roubíček, který svou rychlostí a vtipem platil na Švédy. Byl to také on, kdo po vtipné akci Vybírala vstřelil rozhodující branku.

    Švedští fotbalisté byli po celý zápas s výjimkou závěru rychlejším a lepším mužstvem než domácí. Líbili se Nilsson a Holmberg s Corneliussonem. V mužstvu Bohemians nevynikl nikdo nad průměr. Těsně před zápasem se při rozcvičování zranil brankář Borovička a v brance proto nastoupil Hruška.

    Branky: Klouček, Vybíral, Roubíček - Nilsson, Corneliusson, rozhodoval Horbas, 3 000 diváků.

    Rudé právo / 16.7.1979