SK SPARTA KOLÍN - BOHEMIANS PRAHA 1905   

1:7 (1:2)

Středa 11.10.2023, 15:30 hodin • Stadion v Borkách - Kolín • MOL Cup (2023/2024) • 3. kolo

Branky: 39. Neuberg - 7. + 33. + 81. (3. z pen) Kozák, 52. + 67. + 85. Mužík, 57. Hrubý

ŽK: 2. Šnajdr, 84. Hakl - 47. Hrubý

Rozhodčí: Kvítek - Arnošt, Novák

Delegát: Beneš

Diváci: 2 000


Soupisky mužstev

SK Sparta Kolín

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
19 B Tůma Jakub 90
6 O Hakl František 90
28 O Soběslav Ondřej 90
23 O Neuberg Jan 90
13 O Šnajdr David 90
3 Z Štancl Martin 73
9 Z Sodoma Ondřej 64
10 Z Vondráček Jiří (C) 77
8 Z Breda David 90
15 Z Čapek Pavel 64
7 Ú Veselý Dominik 73

Bohemians Praha 1905 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
12 B Reichl Michal 90
34 O Křapka Antonín 90
22 O Vondra Jan 90
7 O Hybš Matěj 90
16 Z Dostál Martin 75
4 Z Jindřišek Josef (C) 62
88 Z Hrubý Robert 62
19 Z Kovařík Jan 75
6 Z Beran Michal 90
9 Ú Mužík Ladislav 90
20 Ú Kozák Matyáš 90
  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
14 Ú Jaroš Daniel 26
16 O Trýzna Jakub 26
5 Z Drobnyi Danyil 17
17 Z Snížek Michal 17
4 O Soukup Marek 13
  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
8 Z Jánoš Adam 28
42 Z Smrž Vojtěch 28
66 Z Farkaš Darek 15
77 O Lehovec Radek 15

  • Klokani s přehledem postoupili do osmifinále

    V pohárovém utkání hájil prostor mezi třemi tyčemi brankář Reichl. S kapitánskou páskou na ruce přivedl Klokany na hrací plochu Jindřišek, po jehož boku byl Hrubý. Útočná trojka tentokrát nastoupila se záložníkem Beranem, jenž byl pod útočníky Kozákem a Mužíkem.

    Už po pár minutách se mohli Zelenobílí radovat. Kozák využil chyby v domácí defenzivě, když dokázal před brankářem Tůmou vypíchnout míč. Poté už neměl těžký úkol a střelou do odkryté branky poslal Bohemku do vedení.

    Navýšit ho záhy mohl Mužík. Tomu přihrál Hrubý a útočník Klokanů se následně probíjel v šestnáctce s balonem do střelecké pozice, ale přízemní střela letěla o kousek vedle pravé tyče. Další velkou šanci si vytvořili Klokani vzápětí. Mužík přepustil míč na levé straně Hrubému, čímž zrušil ofsajd a pelášil do pokutového území. Právě Hrubý servíroval míč na zadní tyč, kam si naběhl Dostál. Zkušenému obránci výborně zmenšil úhel gólman Tůma, který střelu zblízka dokázal zlikvidovat. Domácí přežili i následný závar před vlastní brankou.

    V ofenzivě zahrozil také Kolín. Po ubráněném autovém vhazování vrátil Vondráček míč před branku Klokanů, kde se k hlavičce protlačil Neuberg, ovšem jeho zakončení bylo nedůrazné, a tak mohl Reichl zůstat v klidu. Větší šanci měli domácí vzápětí. Uvnitř šestnáctky se k balonu prodral Čapek, jenž si ho srovnal na střelu a naštěstí pro Klokany pálil těsně vedle pravé tyče. S odpovědí přispěchali Pražané. Útok táhl Jindřišek a roztáhl hru doleva na Kovaříka. Centr zkušeného univerzála proletěl před brankou a míče se na hranici pokutového území zmocnil Dostál. Pravonohý zadák s odhodlal k ráně, avšak ta proletěla nad břevnem.

    Poté už vedení Klokanů bylo dvoubrankové. Hrubý měl míč v moci na pravé straně a skvělým pasem našel milimetrově Kozáka. Mladý útočník si balon dobře zpracoval před sebe a střelou podél gólmana Tůmy k levé tyči navýšil náskok.

    Kolín zvládl zanedlouho snížit. Nejdřív centroval před branku Šnajdr, ovšem hlavičku kapitána Vondráčka skvěle Reichl vytěsnil na rohový kop. Z něj už se svěřenci kouče Boeva prosadili. Centr od rohového praporku si vyhledal stoper Neuberg a hlavou rozvlnil síť.

    Záhy mohl na ukazateli skóre svíti srovnaný stav. Veselý si udělal prostor na zakončení ve velkém vápně, jenže skvělý Reichl míč ukryl nadvakrát v rukavicích. První dějství tak skončilo za těsného vedení Pražanů.

    Po pauze nadělal brankáři Tůmovi trable centr Kovaříka, avšak nakonec tuto situaci domácí přečkali bez úhony na zdraví. To už neplatilo o pár minut později. Kozák udržel míč na polovině hrací plochy a dostal ho na spoluhráče. Pak Dostál pěkným obloučkem za defenzivní linii vysunul do úniku Mužíka, jenž tuto pobídku neodmítl a postupoval na brankáře. Ten se při výběhu zarazil a začal couvat, čehož si Mužík všiml a dloubáčkem přes něj vrátil Zelenobílým dvoubrankové vedení.

    Pražané s útočením nepřestávali. Vzápětí totiž Dostál odcentroval z pravé strany před branku. Hrubý si vyskočil a hlavičkoval, ale míč poslal nad branku. Nemuselo ho to příliš mrzet, protože záhy už se zapsal mezi střelce. Beran měl míč ve svém držení u postranní čáry, odkud precizní přihrávkou přesunul míč k Hrubému, který ho bez problémů uklidil do sítě.

    Po hodině hry Vondra pěkným psem vysunul do dalšího úprku Kozáka. Autor dvou branek postupoval do šestnáctky, kde naservíroval míč Mužíkovi. Útočník Klokanů však ve skluzu zakončil o malý kousek vedle pravé tyčky. Stejně jako předtím Hrubý, tak i Mužík si neproměněnou šanci vynahradil. Beran mu totiž přistrčil balon do šestnáctky. Mužík si ho připravil na pravačku, aby pěknou střelou o pravou tyč zapsal pátou branku Bohemians.

    V závěrečné desetiminutovce zkompletoval Kozák hattrick. Do šestnáctky vstoupil s balonem aktivní Mužík, ovšem domácí stoper ho fauloval. Sudí Kvítek neváhal a okamžitě nařídil pokutový kop. Exekuce se ujal Kozák, který ho bezpečně proměnil a vsítil svůj třetí gól v zápase.

    Zahanbit se nenechal ani Mužík. Jen o tři minuty později se on přihlásil v pokutovém území o slovo a svou třetí trefou v zápase se přihlásil o příspěvek za hattrick.

    Bohemka tak utkání třetího kola MOL Cupu naprosto jednoznačně ovládla a postoupila do osmifinále. V něm ji čeká domácí duel se Spartou.

    autor: jan strýhal / bohemians.cz
  • připravujeme...