TJ BOHEMIANS ČKD PRAHA - ASVS DUKLA PRAHA   

6:1 (3:0)

Čtvrtek 02.06.1983, 18:00 hodin • Stadion Ďolíček - Praha, Vršovice • 1. liga (1982/1983) • 26. kolo

Branky: 11. + 70. + 85. Chaloupka (Levý, Novák), 34. + 52. Němec (na první Chaloupka), 45. Novák (Jakubec) - 65. Vízek

Rozhodčí: Christov - Hora, Vladyka

Diváci: 9 982


Soupisky mužstev

TJ Bohemians ČKD Praha

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Hruška Zdeněk   90    
    O Jakubec František   90    
    O Bičovský Přemysl   90    
    O Prokeš Zdeněk   90    
  O Ondra Jiří   72    
    Z Chaloupka Pavel 90    
    Z Zelenský Peter   90    
    Z Levý Stanislav   90    
  Ú Němec Jaroslav 60    
    Ú Novák Petar 90    
    Ú Hruška Vladimír   90    
  Z Koukal Zdeněk   30    
  Ú Příložný Miroslav   18    

ASVS Dukla Praha 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Stromšík Karel   90    
    O Novák Josef   90    
    O Klucký Josef   90    
    O Fiala Jan   90    
    O Štambacher František   90    
    Z Rott Oldřich   90    
  Z Pelc Stanislav   60    
    Z Urban Luboš   90    
    Ú Vízek Ladislav 90    
    Ú Korejčík Pavel   90    
  Ú Váňa Michal   77    
  Z Čabala Ivan   30    
  Ú Šoltés Peter   13    

  • Před týdnem na Julisce se v nedůstojném představení rozloučili Bohemians s pohárovou soutěží. Nyní se čekalo, jak oba týmy navážou na své vzájemné zápasy v lize. Konkrétně v jejím šestadvacátém kole.

    V poklidném tempu naštěstí pokračoval pouze jeden soupeřů a naštěstí pro fanoušky v Ďolíčku jím byla Dukla. "Vojáci" od samého začátky utkání nestačili. Jen pár vteřin po úvodním hvizdu měl úvodní velkou šanci utkání Jakubec, brankář Dukly Stromšík jeho střelu s námahou zneškodnil. V desáté minutě už byl ale i on krátký. Na centr Stanislava Levého rohového kopu si nejvýše naskočil Pavel Chaloupka a hlavou poslal Bohemku do vedení. Za Duklu mohl vzápětí vyrovnat Korejčík, ocitl se sám před Hruškou, ale trefil tyč a neuspěl ani při následné dorážky. Kromě této akce byli hosté prakticky neviditelní. Zato Bohemians si fotbal užívali. Po půl hodině hry předvedli úžasnou akci Němec s Chaloupkou. Krásně a přitom jednoduše se dostali až do střelecké pozice ve Stromšíkově pokutovém území, odkud už se Jaroslav Němec nemýlil a znásobil vedení. A to nebylo všechno! V poslední minutě prvního dějství se ve skrumáže před Stromšíkem dostal k míči budoucí doktor Petar Novák, tvrdě dorazil míč do branky a vojáci měli za stavu 3:0 v kabině o čem přemýšlet, pokud si chtěli svůj žold zasloužit.

    Proti znovurozběhnutému brankostroji ale ani po změně stran neměli šanci. Hned ve čtyřiapadesáté minutě se do prudého centru Levého opřel Petar Novák. Trefil sice pouze břevno, ale u odraženého míče byl první Němec a dopravil míč do sítě. O chvíli později střelce dvou branek za ovací vestoje vystřídal Koukal. O dělbě bodů bylo rozhodnuto, takže se ke slovu dostala i Dukla. Reprezentant Vízek předvedl svou typickou akci, mezi obránci Bohemky se prokličkoval až před branku a neomylně, avšak pouze kosmeticky, snížil na 4:1. Vystřídavší Jaroslav Němec se už hattricku dočkat nemohl, nahradil o ale druhý střelec. Pavel Chaloupka v 70. minutě zvýšil z dorážky na 5:1 a naplnil vyvolávaného "bůra". Šlo navíc o šestnáctistý gól Bohemky v nejvyšší ligové soutěži. Do třígólového zápisu do statistik ale "Chalupářovi" ještě jeden zápis chyběl. Přišel pět minut před koncem zápasu. Výjimečně se Chaloupka neprosadil z hloubky pokutového území, ale tvrdou střelou z osmnácti metrů. Završil tak svůj hattrick i konečný výsledek 6:1. "Klokani" se po exhibičním výkonu zvedli a ukončili výsledkovou mizérii. Na čele tabulky mají jednobodový náskoj na Baník Ostrava, který porazil Vítkovice nejtěsnějším možným způsobem.

     

    projekt cesta za titulem