SK LIBEŇ - AFK VRŠOVICE   

0:2 (0:1)

Neděle 07.03.1926 • Hřiště Na Korábě - Praha, Libeň • Středočeská 1. liga (1925/1926) • 13. kolo

Branky: 25. Hallinger, 82. Wimmer

V 38. minutě neproměnil pokutový kop Klicpera! - V 70. minutě neproměnil pokutový kop Wimmer!

Rozhodčí: Košťál

Diváci: 2 500


Soupisky mužstev

SK Libeň

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Pelcner Antonín   90    
    O Kovařík Karel   90    
    O Fára Václav   90    
    Z Křížek Václav   90    
    Z Klicpera Antonín   90    
    Z Kačírek Karel   90    
    Ú Maloun Josef 90    
    Ú Heřman Jaroslav 90    
    Ú Dráb Josef 90    
    Ú Hrubý Miroslav 90    
    Ú Dvořák Ladislav   90    

AFK Vršovice 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Bělík Vladimír   90    
    O Tichay Emil   90    
    O Krejčí Fratišek   90    
    Z Kašpar Antonín   90    
    Z Pinc Václav   90    
    Z Hochmann František   90    
    Ú Hübš Jaroslav   90    
    Ú Hallinger Václav 90    
    Ú Havlín Oldřich   90    
    Ú Knížek Jan 90    
    Ú Wimmer Jan 90    

  • Libeň doufala, že na vlastním hřišti podaří se jí zúčtovati za poslední porážku, než stačila jednoduchá hra vršovických, spojená s trochou štěstí ve střelbě, aby jejich naděje se rozplynuly. Nehrála špatně, ba nebyly řídkými okamžiky, že měla více ze hry, než z celého útoku nenalezl se hráč, který by dovedl využíti alespoň jednou dosti těch proti dobré obraně hostí s námahou vydřených chancí. Omluvou může mu býti však absence Křížka, Jehličky a Nehasila. Záloha střídala pěkné momenty se slabými, dobře pracovala obrana, v níž Pelcner měl zase jednou svůj den.

    Vršovice měly nejlepší řadu v obraně, kde zejména Bělík předstihoval veškerá očekávání v krytí míčů a vrhání se pro něj k nohám soupeřům, ovšem Krejčí s Tichayem vydatně ho podporovali. Záloha zhostila se dobře svého úkolu, nezapomínala na obranu ani na útok, který snažil se při každé příležitosti ostřelovati branku domácích. Hübsch pěkně probíhal a Knížek zase byl dobrým v poli, Hallinger byl autorem první branky, dosti toho však i pokazil zbytečným držením míče.

    Libeň zahájila hru pěknými útoky, vesměs však obranou hostí odvrácenými, o což se přičinili i samotní útočníci váháním a špatnou střelbou. Vršovice se revanchují jednoduše založenými útoky, ve 25. minutě Hallinger poslal Wimrův centr Pelcnerovi poprvé do sítě. Libeň prokazuje střeleckou impotenci za nedlouho potom, když i přisouzené penalty Klicpera nedovedl proměniti, a tak do poločasu na score již nic nebylo změněno. V druhém poločase Vršovice se rozehrávají, ale i domácí několikráte nebezpečně se přiblíží Bělíkově svatyni, na štěstí pro tohoto neškodně. Ve 12. minutě obě strany zahazují vyložené chance. Napřed Heřman ze 4 metrů přestřeluje, aby v zápětí Havlín minul prázdnou branku. V 25. minutě ujímá se Wimmer provedení přisouzené penalty, nechce si však snad Pelcnera rozhněvati a proto volnou ranou dává mu příležitost k odvrácení kalamity. Méně ohleduplným je ale ve 37. minutě, kdy po pěkném prohození Hübschem utvrzuje vedení druhou brankou.

    Zápas řídil celkem uspokojivě p. Košťál, byl spíše milosrdnějším k domácím, než ani hosté nemohou si na něho stěžovati.

    tribuna / 8.3.1926

     

     


    Slibný ligový zápas na hřišti Libně, bohužel nepřinesl toho, co očekáváno.

    Trochu rozblácené hřiště, k tomu pak nová sestava libeňského mužstva, které se plně do hry nevložilo a tím svého soupeře nepodnítilo k intensivnější hře, jest příčinou vlažného průběhu hry.

    Veškerou tíhu zápasu kladli libeňští na Malouna, který hrál obětavě, ale situaci zachrániti nemohl. Křížek se rovněž nemáhal seč byl, Heřman tentokráte zklamal.

    U Vršovic byli Wimmer, šťastný střelec Hochmann a Halinger výborní. Avšak i ostatní byť úplně nesplnili očekávání, zhostili se svých úloh dobře.

    Po výkopu Libeň útočí a Vršovice s počátku trochu těžkopádně, kladou jen slabý odpor. Prvých 24 minut probíhá v střídavých útocích a ve spoustě outů. Až teprve v 25. minutě z pěkného přihrání Wimmerova, Havlín střílí prvou branku. Počasí, které po celou hru rušivě se mísilo v zápas, popohnalo silnou prškou obě mužstva k svěžejšímu tempu.

    Libeň při svých útocích měla silnou smůlu. Každá rána končila v rukou Bělíkových, který dostává se opět do dobré formy. V 38. minutě za ruku Tichayovu střílí Klicpera 11metrovku, ale Bělík ji bravurním skokem chytá. Polovice končí 1:0.

    Po změně branek éra rohů na obou stranách.

    Ve 24. minutě nařizuje soudce za surovou hru 11metr. Vršovice, ale Wimmer nešťastně přestřeluje. Ve 24. minutě roh Libně, ve 32. minutě Vršovic a ve 35. minutě zase Libně. V 39. minutě probíhá Havlín, podává míč na nohu Wimmerovi, který připojuje druhou branku. Zápas končí za únavy obou mužstev, zvláště Libně, která v druhém čase skoro odpadla. Soudcoval p. Košťál. Návštěva vzhledem na počasí slušná.

    národní listy / 8.3.1926

     

     


    V ligovém zápase sehraném včera odpoledne na hřišti Libně zvítězili hosté zaslouženě, ale poměr 5:2 by lépe vyjádřil obraz hry, v níž obě mužstva nedovedla využitkovat častých vyhodných šancí. V prvém poločase měla Libeň, u níž zcela uspokojila jen obrana s výborným brankařem Pelcnerem, více ze hry, ale útok nedovedl střílet branky. Šťastnější Vršovice dobyly v 35. minutě vedení Hallingerem z centra Wimmerova. Po přestávce Vršovičtí, u nichž vynikl Bělík v brance a zcela uspokojila obrana se zálohou, začali soupeře tlačit, ale nepodařilo se jim nicméně zvýšiti náskok až v 37. minutě Wimmerem, který před tím nedovedl proměnit penaltu. Zápas řídil před četnou návštěvou nestranně Košťál.

    lidové noviny / 8.3.1926